foto: Sintija Zandersone/LETA
Basketbolists Arnolds Helmanis karjeru turpinās Krievijā
Arnolds Helmanis (pa kreisi) cīņā pret vienu no labākajiem krievu basketbolistiem Alekseju Švedu.
Basketbols
2019. gada 20. jūlijs, 19:19

Basketbolists Arnolds Helmanis karjeru turpinās Krievijā

Jauns.lv / LETA

Krievijas basketbola superlīgas vicečempione Sanktpēterburgas "Spartak" noslēdzis līgumu ar Latvijas spēlētāju Arnoldu Helmani, ziņo klubs.

Līgums ar Krievijas otrās spēcīgākās līgas klubu noslēgts uz gadu.

Iepriekšējā sezonā Helmanis pirmoreiz devās spēlēt ārpus Latvijas, sezonu aizvadot Ukrainas čempionātā. Odesas "Dinamo" rindās liepājnieks aizvadīja 29 spēles, spēlē vidēji gūstot 11,0 punktus, izcīnot 5,8 atlēkušās bumbas un 1,8 reizes rezultatīvi piespēlējot.

Pirms tam divas sezonas uzbrucēja pozīcijā spēlējošais Helmanis aizvadīja "VEF Rīga" komandā, 2017.gadā uzvarot Latvijas čempionātā, bet gadu vēlāk tiekot pie sudraba medaļas.

Šajās divās sezonās "VEF Rīga" rindās Helmanis piedalījās arī VTB Vienotajā līgā, kas ir spēcīgākais čempionāts Krievijā. 52 spēlēs viņš vidēji spēlē guva 2,9 punktus, izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas un veica 0,5 rezultatīvas piespēles.

Pēc 2013./14.gada sezonas Sanktpēterburgas klubs finansiālu iemeslu dēļ pārtrauca darbību, bet divus gadus vēlāk tika atjaunots.

Klubā par galveno treneri strādājis Igors Miglinieks un Gundars Vētra, par galvenā trenera palīgu - Mārtiņš Zībarts. Savukārt Jānim Strēlniekam, kurš klubā aizvadīja divas sezonas no 2011. līdz 2013.gadam, tas bija pirmā ārvalstu pieredze karjerā.