foto: Sintija Zandersone/LETA
Latvijas U-20 izlases sastāvā Eiropas čempionātam pievienojas trīs U-19 valstsvienības basketbolisti
Latvijas U-20 izlases sastāvu papildinājis spēka uzbrucējs Armands Berķis.
Basketbols
2019. gada 9. jūlijs, 23:13

Latvijas U-20 izlases sastāvā Eiropas čempionātam pievienojas trīs U-19 valstsvienības basketbolisti

Jauns.lv / LETA

Latvijas U-20 puišu basketbola izlasei startam gaidāmajā Eiropas čempionātā pievienojušies arī trīs U-19 valstsvienības spēlētāji, kuri nesen sacentās Pasaules kausā, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas komandas galvenais treneris Kristaps Zeids nosaucis tos 12 spēlētājus, kas ceturtdien dosies uz U-20 vecuma grupas Eiropas čempionātu Izraēlas pilsētā Telavivā.

No U-19 izlases komandai pievienojušies saspēles vadītājs Rodrigo Būmeisters, uzbrucējs Oskars Hlebovickis un spēka uzbrucējs Armands Berķis. Tikmēr no spēlētājiem, kuri piedalījās U-20 izlases treniņprocesā, mājās paliks Pauls Miglinieks, Rolands Opaļevs un Matīss Surkulis.

"Paldies spēlētājiem, kuri četrarpus nedēļas bija šīs komandas dalībnieki, un tādi paliks līdz pat Eiropas čempionāta beigām. Labprāt brauktu uz Telavivu ar visiem 15 spēlētājiem, diemžēl vietu skaits komandā ir ierobežots. Ar visiem izrunājām plusus un mīnusus, ceru, ka visi paliks basketbolā, turklāt Pauls un Matīss varēs cīnīties par vietu U-20 izlasē arī nākamgad," skaidroja Zeids.

"Trešdien divos treniņos būsim pilnā sastāvā, viens treniņš paredzēts piektdien Telavivā, bet jau sestdien dosimies cīņā. Mūs gaida grūts pārbaudījums, taču arī laba iespēja parādīt, ko varam," kaujinieciski noskaņots bija treneris.

Latvijas U-20 vīriešu izlase sava vecuma Eiropas čempionātu uzsāks sestdien, kad tiksies ar Vāciju, bet pēc tam C grupas ietvaros būs arī mači pret Spāniju un Horvātiju. Pēcāk astotdaļfinālā būs jāspēlē ar kādu no D grupas vienībām (Lietuva, Grieķija, Slovēnija, Polija).

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Dāvids Atelbauers (Ziemeļdakotas Universitāte, NCAA), Gints Zommerfelds, Rainers Hermanovskis, Rodrigo Būmeisters (visi - ("Jēkabpils"/"SMSCredit.lv"), Elvis Brokāns ("Valmiera Glass"), Gustavs Kampuss (LU/BS), Roberts Kāpostiņš ("Rīdzene"/"Sportapunkts"), Ralfs Ērkšķis, Ralfs Lācis (abi - "Ventspils Augstskola"), Francis Gustavs Lācis (Orela Robertsa Universitāte, NCAA), Oskars Hlebovickis ("Jūrmala"/"Betsafe"), Armands Berķis (Andoras "Morabanc", Spānija).