foto: scanpix
Dortikoss nokautē Tabiti un iekļūst Brieža svara kategorijas finālā
Citi sporta veidi
2019. gada 16. jūnijs, 00:09

Dortikoss nokautē Tabiti un iekļūst Brieža svara kategorijas finālā

Jauns.lv / LETA

Kubas bokseris Juniers Dortikoss sestdien Rīgā nokautēja amerikāni Endrū Tabiti un sasniedza Pasaules boksa supersērijas finālu pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kilogramiem) ietvaros.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dortikoss savā īpašumā ieguvis arī Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu.

Pusfināla cīņu abi bokseri sāka ļoti piesardzīgi, bet pamazām viņi uzņēma apgriezienus, lai gan bīstamu un precīzu sitienu sākumā nebija daudz. Vienubrīd abu pasivitāte un arī nedaudz netīrais bokss neapmierināja ringa tiesnesi, kurš izteica pretenzijas par cīņas manieri. Pēc tam bokseri sāka cīnīties aktīvāk, bet sestajā raundā Tabiti ar galvu pārsita Dortikosam uzaci, kas pamatīgi asiņoja. Asiņojošais kubietis kļuva aktīvāks, bet Tabiti par netīro boksēšanos tika atņemts viens punkts.

Cīņa ritēja līdzvērtīgi, bet desmitajā raundā Dortikosam padevās lielisks sitiens pa zodu, kas aizsūtīja Tabiti pārliecinošā nokautā.

Dortikoss, kuram ir 33 gadi, no 25 cīņām uzvarējis 24, 22 dueļus noslēdzot ar nokautu, bet 29 gadus vecais Tabiti karjeras laikā uzvarējis 17 cīņās, 13 panākumus gūstot ar nokautu, taču Rīgā viņš piedzīvoja pirmo zaudējumu.

Pēc tam sestdien šīs svara kategorijas ietvaros pusfinālu aizvadīs Latvijas bokseris Mairis Briedis un polis Kšištofs Glovackis.