foto: LETA
Latvijas U-19 basketbolisti piedzīvo zaudējumu pārbaudes mačā
Basketbola bumba.
Basketbols
2019. gada 15. jūnijs, 22:15

Latvijas U-19 basketbolisti piedzīvo zaudējumu pārbaudes mačā

Jauns.lv / LETA

Latvijas U-19 basketbola izlase, turpinot gatavoties sava vecuma Pasaules kausa izcīņai, sestdien Rīgā piedzīvoja zaudējumu pārbaudes mačā.

Latvijas komanda ar rezultātu 72:75 (14:18, 24:27, 21:16, 13:14) piekāpās Lietuvas vienaudžiem.

Mājinieku sastāvā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Artūrs Kurucs, kuram turklāt arī astoņas rezultatīvas piespēles, bet 16 punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Armands Berķis. Viņi bija vienīgie komandā, kuri sasniedza desmit gūto punktu robežu.

Svētdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Pēc tam Latvijas jaunajiem basketbolistiem paredzētas pārbaudes spēles arī ar Austrālijas un Ķīnas vienaudžiem, kā arī Igaunijas U-20 komandu.

Gaidāmajā Pasaules kausā Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt potenciālais līderis Artūrs Žagars.

Latvijas juniori tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņā ieguva, pērn izcīnot otro vietu Eiropas U-18 čempionātā.

Puiši par pasaules čempionāta godalgām cīnīsies Iraklijā, kas atrodas uz Krētas salas. Turnīrs norisināsies no 29.jūnija līdz 7.jūlijam. Latvijas jaunie basketbolisti U-19 Pasaules kausā spēlēs vienā apakšgrupā ar Kanādu, Austrāliju un Mali.

U-19 Pasaules kausa izcīņā puišu konkurencē Latvija būs pārstāvēta trešo reizi. 1999.gadā tika izcīnīta devītā vieta, bet 2011.gadā Rīgā - desmitā pozīcija.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalīsies U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās.