foto: AP/Scanpix
Madrides "Real" turpina papildināties: noslēdz līgumu ar jauno japāņu talantu Kubo
18 gadus vecais pussargs Takefusu Kubo uz "Real" pārnāca no Japānas augstākās līgas "Tokyo" komandas.
Futbols
2019. gada 14. jūnijs, 20:37

Madrides "Real" turpina papildināties: noslēdz līgumu ar jauno japāņu talantu Kubo

Jauns.lv / LETA

Spānijas futbola grands Madrides "Real" panācis vienošanos ar jauno japāņu talantu Takefusu Kubo, piektdien vēstīja klubs.

18 gadus vecais pussargs uz "Real" pārnāca no Japānas augstākās līgas "Tokyo" komandas, kas šosezon atrodas vietējā čempionāta līderes godā.

Plānots, ka jaunais Kubo nākamajā sezonā pārstāvēs Madrides otro komandu "Real Madrid Castilla". Panāktās vienošanās summa netiek atklāta, lai arī Spānijas mediji min, ka tā varētu sasniegt divus miljonus eiro.

Tikmēr "Real" savā mājaslapā jauno japāni sauc par vienu no pasaules talantīgākajiem spēlētājiem, uzsverot, ka viņš ir ļoti tehnisks un bīstams uzbrukumā. Tāpat Spānijas grands izceļ Kubo spējas lieliski pārredzēt laukumu.

Talantīgais pussargs nacionālajā izlasē debitēja 9.jūnija spēlē pret Salvadoras izlasi, nākot uz maiņu spēles 67.minūtē. Patlaban japāņi Sanpaulu pilsētā gatavojas "Copa America" turnīram.

Zīmīgi, ka Kubo šī nebūs pirmā pieredze Spānijas futbolā, jo jau iepriekš viņš trenējās Barselonas komandas jauno talantu nometnē. Spānijas metropolē viņš trenējās kopš deviņu gadu vecuma, bet pēc trim gadiem bija spiests atgriezties dzimtenē, jo viņa pārstāvētais Japānas klubs neievēroja vietējās līgas nosacījumus, reģistrējot ārzemju spēlētājus savā sastāvā.

Madrides "Real" šajā vasarā sastāvu papildinājusi jau ar četriem futbolistiem. Starp tiem ir francūzis Ferlāns Mendī, beļģis Edens Azārs, brazīlietis Eders Militāu un serbs Luka Jovičs. Kopējie tēriņi jau sasnieguši aptuveni 300 miljonus eiro. Visdārgākais no šiem futbolistiem bija Azārs, kura pāreja no Londonas "Chelsea" ar visiem bonusiem varētu izmaksāt pat nepilnus 150 miljonus eiro.

Madrides komanda aizvadīja neveiksmīgu sezonu, Spānijas čempionātā ieņemot trešo vietu, UEFA Čempionu līgā apstājoties izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, bet Karaļa kausā nepārvarot pusfinālu