Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Smaga kritiena dēļ apdraudēta BMX braucējas Buldinskas dalība Valmierā gaidāmajā Eiropas čempionātā
foto: Instagram @vaneshuux
Viena no Latvijas vadošajām BMX braucējām Vanesa Buldinska.
Citi sporta veidi

Smaga kritiena dēļ apdraudēta BMX braucējas Buldinskas dalība Valmierā gaidāmajā Eiropas čempionātā

Jauns.lv / LETA

Pirms šonedēļ Francijā gaidāmā Pasaules kausa BMX superkrosa piektā un sestā posma trešdien nepatīkamu kritienu piedzīvoja Latvijas elites sportiste Vanesa Buldinska, kā rezultātā apdraudēta viņas dalība Eiropas čempionātā, kas šovasar notiks Valmierā.

Smaga kritiena dēļ apdraudēta BMX braucējas Buldin...

Kā ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija, sportiste treniņa laikā piedzīvoja kritienu, kā rezultātā viņa lauza atslēgas kaulu un rokas īkšķi. Gūto traumu dēļ viņa uz startiem šonedēļ sacensībās neizies, tāpat šobrīd zem jautājuma zīmes ir viņas dalība Eiropas čempionātā Valmierā, kas norisināsies no 11. līdz 14. jūlijam.

Latvijas vadošie BMX sportisti šīs nedēļas vidū devās uz Franciju, kur Parīzes pievārtē esošajā BMX centrā sestdien un svētdien notiks Pasaules kausa superkrosā piektā un sestā posma sacensības.

Latviju nozīmīgajās sacensībās plānoja pārstāvēt seši sportisti, tomēr uz starta dosies vien pieci. Vīru konkurencē startēs Kristens Krīgers, Mikus Strazdiņš, Edvards Glāzers un superkrosa debitants Niks Rožukalns. Tikmēr sieviešu grupā pieteiktas bija abas vadošās Latvijas braucējas Vineta Pētersone un Vanesa Buldinska, kura smagā kritiena dēļ sacensībās nepiedalīsies.