foto: Ekrānuzņēmums
Rīgas "Dinamo" pastiprinās ar kanādiešu uzbrucēju Eštonu
Kārters Eštons KHL aizvadījis 164 spēles, kurās guvis 42 vārtus un veicis 26 rezultatīvas piespēles.
Hokejs
2019. gada 31. maijs, 14:09

Rīgas "Dinamo" pastiprinās ar kanādiešu uzbrucēju Eštonu

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" piektdien paziņoja par kanādiešu uzbrucēja Kārtera Eštona nolīgšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Eštons, kuram ir 28 gadi, ir gana pieredzējis KHL čempionāta hokejists, jo šajā turnīrā viņš pavadījis iepriekšējās četras sezonas, pārstāvot Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Toljati "Lada" un Čerepovecas "Severstaļ" vienības. Iepriekšējā sezonā "Severstaļ" rindās viņš 39 spēlēs guva deviņus vārtus un izpildīja piecas rezultatīvas piespēles.

Kopumā kanādietis KHL aizvadījis 164 spēles, guvis 42 vārtus un veicis 26 rezultatīvas piespēles.

Eštonam ir pieredze arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Vispirms viņu 2009.gadā ar augsto 29.numuru izvēlējās Tampabejas "Lightning", bet debiju viņš piedzīvoja Toronto "Maple Leafs" sastāvā. Šīs vienības rindās viņš 54 spēlēs vārtus neguva, bet veica trīs rezultatīvas piespēles.

Kopā ar Kanādas izlasi Eštons 2010./11.gada sezonā ieguva sudrabu pasaules U-20 čempionātā.

Šajā pavasarī Rīgas "Dinamo" papildinājusies jau ar trim zviedriem - Vācijas augstākās līgas (DEL) labāko vārtu guvēju Jākobu Berjlundu, uzbrucēju Dāvidu Ulstremu un aizsargu Kristoferu Berjlundu. Komandai pievienojies arī amerikāņu aizsargs Bens Māršals, kā arī noslēgts līgums ar jauno latviešu aizsargu Eduardu Jansonu. Tāpat šonedēļ klubs paziņoja par līgumu pagarināšanu ar aizsargiem Kristapu Sotnieku, Sergeju Gimajevu un Uvi Balinski, kā arī uzbrucējiem Miķeli Rēdlihu un Andri Džeriņu.

Rīgas "Dinamo" līdz pat aizvadītās sezonas regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.