Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
23 olimpiskās zelta medaļas izcīnījušais sportists stāsta, kā izglābies no pašnāvības domām
foto: REUTERS/SCANPIX
Maikls Felpss uzskatāms par visu laiku veiksmīgāko sportistu.
Citi sporta veidi

23 olimpiskās zelta medaļas izcīnījušais sportists stāsta, kā izglābies no pašnāvības domām

Jauns.lv / LETA

Amerikāņu peldētājs Maikls Felpss ir vienīgais sportists pasaules vēsturē, kurš spējis izcīnīt prātam neapveramu olimpisko zelta medaļu skaitu, - 23 - tagad viņš atklājis, ka savulaik esot nopietni apsvēris pašnāvības izdarīšanu.

23 olimpiskās zelta medaļas izcīnījušais sportists...

Kā savā tvitera kontā ierakstījusi sporta leģenda, viņa dzīvību izglābuši psihologi, kas palīdzējuši izvairīties no trauksmes un depresijas.

"Man bija nopietnas un trauksemes un depresijas problēmas, es nezināju, vai vispār vēlos turpinā dzīvot. Kad biju nokritis tik zemu, es nolēmu paprasīt palīdzību licencētam speciālistam," savā tvitera kontā vēsta visu laiku sekmīgākais olimpietis.

Felpss ir pārliecināts, ka izdzīvojis tikai tāpēc, ka laicīgi griezies pie speciālista palīdzības. Pēc izcilā peldētāja domām, cilvēks nedrīkst sevi aizlaist līdz tādam stāvoklim, kā savulaik bija nonācis viņš pats, tāpēc pie mazākajiem trauksmes signāliem ir jāmeklē palīdzība.

Maikls Felpss svin kāzas Meksikā

2016. gada 29. oktobrī kāzas Meksikā svinējis olimpiskais čempions peldēšanā Maikls Felpss un Nikola Džonsone. Tikai dažas dienas pirms svinībām ...

Maikls Felpss savai izcilajai sportista karjerai punktu pielika pēc 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Šobrīd viņš nodarbojas ar depresijas un citu psiholoģisku likstu izprašanu, stāstot par savu situāciju citiem.

Šobrīd 33 gadus vecais Maikls Felpss uzskatāms par visu laiku veiksmīgāko olimpieti pasaules sporta vēsturē, jo olimpiskajā spēlēs kopumā izcīnījis 28 medaļas, no kurām 23 bijuša zelta. 2008. gadā Pekinas olimpiskajās spēlēs vien viņš izcīnīja astoņas zelta godalgas. Viens pats Maikls Felpss olimpiskajās spēlēs ir izcīnījis vairāk medaļu nekā 160 valstis olimpisko spēļu vēsturē.

Olimpiskā čempiona Maikla Felpsa un viņa līgavas bijušās „Miss Kalifornija” titula ieguvējas Nikolas Džonsones dēliņš Būmers Roberts pasaulē nāca šā gada maijā.

Maikls Felpss ar dēlu Būmeru Robertu

Olimpiskā čempiona Maikla Felpsa un viņa līgavas bijušās „Miss Kalifornija” titula ieguvējas Nikolas Džonsones dēliņš Būmers Roberts pasaulē nāca šā ...