foto: AP/Scanpix
"Blue Jackets" arī ceturtajā mačā uzvar "Lightning" un iekļūst otrajā kārtā
pēles pēdējās divās minūtēs Kolumbusas hokejisti iemeta trīs ripas tukšos "Lightning" vārtos.
Hokejs
2019. gada 17. aprīlis, 10:55

"Blue Jackets" arī ceturtajā mačā uzvar "Lightning" un iekļūst otrajā kārtā

Jauns.lv / LETA

Kolumbusas "Blue Jackets", kuras sastāvā pašlaik ir Latvijas izlases pirmais numurs Elvis Merzļikins, otrdien iekļuva Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfinālā.

"Blue Jackets" ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē savā laukumā ar 7:3 (2:1, 2:2, 3:0) pārspēja regulārā čempionāta spēcīgāko komandu Tampabejas "Lightning", sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-0.

Zīmīgi, ka "Lightning" šosezon ar 62 panākumiem atkārtoja NHL regulārā čempionāta uzvaru rekordu, kamēr "Blue Jackets" tikai priekšpēdējā spēlē nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā.

Tiesa, "play-off" viss pavērsās uz otru pusi, Kolumbusas komandai svinot negaidītu uzvaru jau pirmajā kārtā. Arī sērijas pēdējo spēli "Blue Jackets" iesāka spoži, jau ceturtajā minūtē panākot 2:0. "Lightning" spēles gaitā atspēlējās un izlīdzināja rezultātu 3:3, bet otrā perioda priekšpēdējā minūtē Olivers Bjorkstrands atguva mājiniekiem vadību. Spēles pēdējās divās minūtēs laukuma saimnieki iemeta trīs ripas tukšos viesu vārtos, svinot drošu uzvaru.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem izcēlās Aleksandrs Teksjērs, bet vārti un divas rezultatīvas piespēles bija Pjēram Likam Dibuā.

Teicamu maču "Blue Jackets" vārtos aizvadīja krievu vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš atvairīja 30 pretinieku metienus.

"Blue Jackets" uzvara sērijā varētu aizkavēt Merzļikina pievienošanos Latvijas izlasei. Viņš šobrīd aizvada treniņus ar komandas vārtsarga treneri un uz valstsvienību braukšot tikai tad, kad Kolumbusas klubs noslēgs sezonu.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni.