Futbols
2019. gada 28. marts, 20:49

Kubarevs apstiprināts par Latvijas čempiones "Riga" galveno treneri

Jauns.lv / LETA

Baltkrievu speciālists Oļegs Kubarevs apstiprināts par Latvijas čempiones un Latvijas kausa ieguvējas "Riga" galveno treneri, ziņo futbola klubs.

Līgums ar 53 gadus veco speciālistu noslēgts līdz sezonas beigām.

Jau ziņots, ka sezonas priekšvakarā negaidīti "Riga" galvenā trenera amatu pameta portugālis Luīšs Pimenta. Sezonas pirmajā divās spēlēs "Riga" galvenā trenera pienākumus pildīja Mihails Koņevs.

Kubarevs 2016.gadā līdz čempiontitulam aizveda Jūrmalas "Spartaku".

foto: LETA
Oļegs Kubarevs.

Trenera karjeru Kubarevs sāka 2003.gadā Minskas "Lokomotiv" komandā, bet no 2003.gada augusta līdz 2005. gadam treneris strādāja ar citu Minskas komandu "Darida". Turpinājumā divus gadus Kubarevs bija "Minsk" treneru korpusā, savukārt 2006.gada novembrī viņš kļuva par Žodino "Torpedo" galveno treneri.

Žodinas komandā Kubarevs nostrādāja nedaudz vairāk kā trīs gadus līdz pārņēma "Gomel" vadīšanu. Tieši ar "Gomel" Kubarevs izcīnīja pirmo lielo trofeju, 2010.gadā kļūstot par Baltkrievijas pirmās līgas čempionu. 2010./2011. gada sezonā "Gomel" spēra vēl vienu soli uz priekšu un izcīnīja arī Baltkrievijas kausu, bet gadu vēlāk Superkausa finālā guva virsroku pār Barisavas BATE.

2013 gadā Kubarevs pirmo reizi ieradās Latvijā, kad kļuva par "Spartaka" galveno treneri, bet pirmajā reizē šeit viņš nostrādāja tikai līdz vasarai, pēc tam vadot Moldovas spēcīgākā čempionāta klubus "Zimbru" un "Dacia". Ar "Zimbru" 2013./2014.gada sezonā Kubarevs ieguva Moldovas kausa trofeju.

2016 gadā Kubarevs atgriezās Latvijā un vēlreiz kļuva par "Spartaka" galveno treneri. Jūrmalnieki kļuva par čempioniem, bet Kubarevs tiks atzīts par turnīra labāko treneri. Pēc šādas sezonas Kubarevs atgriezās Baltkrievijā un pieņēma Soļigorskas "Šahtjor" piedāvājumu. Vietējā čempionātā komanda demonstrēja ļoti labu sniegumu, bet kluba un Kubareva ceļi šķīrās pēc neveiksmes UEFA Eiropas līgas turnīrā. Speciālista pēdējā pieturvieta bija cits Baltkrievijas klubs "Torpedo-BelAZ".

Kubarevs jau strādā ar "Riga" komandu un vadīs to svētdienas spēlē pret "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolistiem.

"Riga" komanda sezonu iesākusi ar divām uzvarām un ar RFS vienību ir virslīgas kopvērtējuma augšgalā.