foto: AP/Scanpix
Kurucs un "Nets" aprok Lebrona Džeimsa cerības iekļūt "play-off"
Kurucs maču sāka pamatsastāvā un guva 3 punktus.
Basketbols
2019. gada 23. marts, 09:26

Kurucs un "Nets" aprok Lebrona Džeimsa cerības iekļūt "play-off"

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā guva trīs punktus, palīdzēdams Bruklinas "Nets" komandai viesos ar 111:106 (20:23, 24:20, 34:30, 33:33) pārspēt Losandželosas "Lakers".

Losandželosas basketbolisti pēc neveiksmes zaudēja cerības iekļūt izslēgšanas turnīrā, tādējādi Lebrons Džeimss iepriekšējo reizi NBA "play-off" nespēlēja 2005.gadā, kad aizvadīja savu otro sezonu Klīvlendas "Cavaliers" sastāvā.

"Nets" izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas, kamēr traumu vajātajai "Lakers" šis bija desmitais zaudējums pēdējās 11 spēlēs.

Kurucs piektdien maču sāka sākumsastāvā, laukumā pavadot 24 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā grozā raidīja vienu no trim tālmetieniem, bet aizmeta garām divus divpunktu metienus.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Nets" ar viņu laukumā iemeta par vienu punktu vairāk nekā ielaida.

Bruklinas vienībā 26 punktus guva Džo Heriss, 21 punkts un 13 rezultatīvas piespēles bija D'Endželo Raselam, bet 14 punktus guva un 15 bumbas zem groziem izcīnīja Eds Deiviss.

"Lakers" rindās ar 33 punktiem, 20 atlēkušajām bumbām un sešiem bloķētiem metieniem izcēlās Džavals Makdžī, bet 25 punkti, deviņas bumbas zem groziem un 14 rezultatīvas piespēles bija Džeimsam.

Kurucs savus vienīgos punktus guva spēles ceturtajā minūtē, kad ar brīvu tālmetienu no stūra panāca 7:8. Turpmākajā cīņas gaitā bieži mainījās vadība, "Nets" komandai pēdējās piecas minūtes pavadot priekšā saviem pretiniekiem un izcīnot grūtu uzvaru.

"Nets" ar 38 uzvarām 74 spēlēs Austrumu konferencē ieņem septīto vietu, kamēr "Lakers" ar 31 panākumu 72 dueļos ir 11.pozīcijā Rietumos.

Bruklinas komanda nākamo spēli aizvadīs pirmdien, kad viesosies pie Portlendas "Trail Blazers".