foto: Ekrānuzņēmums
Dortmundes "Borussia": Roiss savu futbolista karjeru noslēgs mūsu klubā
Roiss "Borussia" rindas pārstāv kopš 2012.gada un šobrīd ir komandas kapteinis.
Futbols
2019. gada 20. marts, 15:51

Dortmundes "Borussia": Roiss savu futbolista karjeru noslēgs mūsu klubā

Jauns.lv / LETA

Viens no labākajiem Vācijas bundeslīgas spēlētājiem Marko Roiss savu futbolista karjeru noslēgs Dortmundes "Borussia" komandā, uzskata vienības sporta direktors Mihaels Coks.

Roiss "Borussia" rindas pārstāv kopš 2012.gada un šobrīd ir komandas līderis, pildot arī vienības kapteiņa funkcijas.

"Marko ir kāds, kuru cilvēki identificē ar klubu, turklāt viņam ir cieša saikne ar Dortmundi," žurnālam "Sport Bild" sacīja Coks. "Nespējam iedomāties, ka viņš kādreiz spēlētu citā klubā."

29 gadus vecais Roiss sestdien bundeslīgas spēlē pret Berlīnes "Hertha" guva uzvaras vārtus, palīdzot komandai uzvarēt ar 3:2, un saglabāja cerības vienībai pacīnīties par titulu.

"Marko ir nobriedis cilvēks, viņš uzņemas atbildību vairāk nekā iepriekš, gan laukumā, gan ārpus tā," turpināja Coks. "Marko ir autoritāte, viņš mums kļūst arvien svarīgāks."

"Borussia" klubs cer, ka Roiss turpinās būt vesels sezonas atlikušajā daļā, jo komandu gaida nopietna cīņa par bundeslīgas titulu. Tomēr ir bažas par futbolista personīgajiem iemesliem, jo viņa draudzene vācu modele Skārleta Gartmane ir grūtniecības astotajā mēnesī, kas varētu Roisu "izsist no sliedēm".

Roiss "Borussia" kluba rindās aizvadījis 235 spēles un guvis 115 vārtus. Savukārt Vācijas izlases sastāvā futbolists 37 spēlēs atzīmējies ar desmit vārtu guvumiem.

Bundeslīgas kopvērtējumā "Borussia" ar 60 punktiem 26 spēlēs ieņem otro vietu, tikpat punktu ir arī līderei Minhenes "Bayern", taču Bavārijas klubam ir labāka vārtu attiecība. Līdz sezonas beigām ir atlikušas astoņas spēles.