foto: LETA
Līdz marta beigām var pieteikties Daugavpils Futbola skolas direktora amatam
Ilustratīvs foto.
Futbols
2019. gada 17. marts, 14:11

Līdz marta beigām var pieteikties Daugavpils Futbola skolas direktora amatam

Jauns.lv / LETA

Līdz 27.martam pretendenti var pieteikties Daugavpils Futbola skolas direktora amatam, noskaidrots pilsētas pašvaldībā.

Pašvaldība no pretendentiem sagaida augstāko pedagoģisko izglītību vai vismaz ar pedagoģiju saistītus kursus, darba pieredzi pedagoģiskā darbā, latviešu valodas zināšanas. Par papildu priekšrocību tiks uzskatīta futbola trenera licence vai sporta speciālista sertifikāts.

Kopā ar citiem pieteikuma dokumentiem pašvaldība no pretendentiem pieprasa arī redzējumu par Daugavpils Futbola skolas attīstības iespējām.

Amatam piedāvātais atalgojums ir 1150 eiro.

Jau vēstīts, ka februārī par Daugavpils Futbola skolas direktora pienākumu izpildītāju iecelts futbola treneris Nikolajs Ļubļins. Viņš iecelts līdz brīdim, kamēr ar domes lēmumu tiks iecelts Futbola skolas direktors.

Pagaidu vadītājs bijis nepieciešams, jo Daugavpils domes deputātu vairākums ārkārtas sēdē janvāra beigās lēma atbrīvot no amata līdzšinējo Futbola skolas direktoru Nauri Mackeviču. Deputāti sēdē iztirzāja pret Mackeviču sāktās pārbaudes rezultātus. Iepriekš Mackevičs tika atstādināts no amata uz dienesta pārbaudes laiku, jo pašvaldībai bija radušās aizdomas par darbībām, kas saistītas ar iespējamiem daudzkārtējiem finanšu pārkāpumiem.

Pats Mackevičs, komentējot sākto pārbaudi, aģentūrai LETA iepriekš apgalvoja, ka pilsētas vadība jau ilgāku laiku meklējusi iespēju "tikt vaļā" no direktora, un viss notiekošais esot politisks lēmums un pasūtījums. "Tagad viņi formāli atrada iemeslu," piebildis Mackevičs.

Daugavpils Futbola skola dibināta 2016.gadā kā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde "Futbola centrs Daugavpils", bet šogad nosaukums mainīts uz Daugavpils Futbola skolu. Pašlaik skolā mācās 455 bērni 32 mācību-treniņu grupās.