foto: Aculiecinieka foto
Hokeja klubu "Zemgale/LLU" nokaitina "Kurbada" fanu uzbraucieni
Dažiem šis kariķētais zīmējums šķitīs asprātīgs, bet Zemgale/LLU kluba pārstāvji nav viņu vidū.
Hokejs
2019. gada 9. marts, 05:26

Hokeja klubu "Zemgale/LLU" nokaitina "Kurbada" fanu uzbraucieni

Kas Jauns Avīze

Parasti hokejisti skaidro attiecības laukumā, bet Latvijas kluba "Kurbads" pārstāvji pārsteiguši ar savādiem uzbraucieniem pretiniekus ārpus tā.

Jelgavas Ledus hallē norisinājās viena no pēdējām Latvijas virslīgas čempionāta regulārās sezonas spēlēm starp "Zemgali/LLU" un "Kurbadu". Sacensības noslēdzās ar mājinieku "Zemgale/LLU" uzvaru (rezultāts 5:3), tomēr notikumus laukumā aizēnoja ārpus ledus notiekošais.

Halles apsardzei vairākas reizes nācās ierobežot "Kurbada" pārstāvjus, kuri agresīvi nodarbojās ar savas komandas reklamēšanu, dalot reklāmas materiālus un saldumus ar komandas logo.

"Optibet" hokeja līgas nolikums nosaka, ka klubi ir tiesīgi veikt dažādas aktivitātes spēļu pārtraukumos, taču tikai iepriekš to saskaņojot ar Latvijas Hokeja federāciju un informējot pretinieku komandu, kā arī nepārsniedzot pārtraukumiem noteikto laiku.
Nākamajā dienā pēc spēles halles darbinieki bija spiesti cīnīties ar vēl vienas "Kurbada" pārstāvju neadekvātās rīcības sekām – atbrīvot labierīcību sienas no "Zemgale/LLU" izsmejošām karikatūrām.

Tā kā "Kurbada" pārstāvji jau iepriekš ne reizi vien izcēlušies ar huligāniskām darbībām, šoreiz "Zemgale/LLU" mērs bijis pilns, un kluba vadība rakstiski vērsusies Hokeja federācijā, lūdzot izvērtējumu.

Pretējā gadījumā solīts neielaist Jelgavas Ledus hallē "Kurbada" pārstāvjus un atbalstītājus čempionāta izslēgšanas spēļu laikā, kas Jelgavā notiks 9. un 11. martā, kad abas komandas atkal spēkosies Zemgales lielākajā pilsētā.

foto: Aculiecinieka foto
Dažiem šis kariķētais zīmējums šķitīs asprātīgs, bet Zemgale/LLU kluba pārstāvji nav viņu vidū.

LHF sporta direktors un disciplinārās komisijas loceklis Edgars Buncis pozitīvi vērtē faktu, ka "Zemgale/LLU" vērsusies federācijā, nevis klubi mēģinājuši konfliktu risināt savā starpā.
“Federācija viennozīmīgi uzskata, ka tas nav pareizais veids, kā popularizēt hokeju un piesaistīt skatītājus, un šādas provokācijas nav pieļaujamas,” uzsver Buncis.

"Kurbada" vadība gan nav atzinusi, ka klubs būtu saistīts ar aprakstītajām izdarībām, un federācija aprobežojusies ar ieteikumu pievērst lielāku uzmanību atbalstītājiem. Klubs apsolījis runāt ar faniem, lai šādas situācijas neatkārtotos.
Interesanti, ka abas komandas regulārajā sezonā ieņēma un otro un trešo vietu, tāpēc savā starpā cīnīsies arī Latvijas čempionāta pusfinālā. Turklāt pērn tikās finālā, kad rīdzinieki izrādījās pārāki ar sērijā ar 4:0.