foto: Paula Čurkste/LETA
"Dinamo" nespēj iemest Maskavā un piekto gadu pēc kārtas netiek "play-off"
"Dinamo" jau pirmajās minūtēs tika pie iespējas spēlēt vairākumā un tikai vārtu stabiņš liedza Līnusam Videlam ātri atklāt cīņas rezultātu.
Hokejs
2019. gada 22. februāris, 20:48

"Dinamo" nespēj iemest Maskavā un piekto gadu pēc kārtas netiek "play-off"

Jauns.lv / LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta noslēdzošajā mačā izbraukumā ar rezultātu 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) zaudēja turnīra līderei Maskavas CSKA, piekto gadu pēc kārtas neiekļūstot Gagarina kausā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai iekļūtu Gagarina kausa izcīņā, rīdziniekiem šodien obligāti bija jāizcīna uzvara, turklāt jācer, ka zaudējumu jau pamatlaikā piedzīvos Maskavas apgabala "Vitjaz" vai "Soči".

Rīdzinieki ar 62 punktiem 62 spēlēs regulāro čempionātu noslēdza Rietumu konferences devītajā vietā, kamēr CSKA ar 106 punktiem 62 cīņās bija labākā komanda pamatturnīrā.

CSKA labā vārtus guva Kirils Kaprizovs, Lindens Vejs un Mihails Grigorenko.

"Dinamo" jau pirmajās minūtēs tika pie iespējas spēlēt vairākumā un tikai vārtu stabiņš liedza Līnusam Videlam ātri atklāt cīņas rezultātu. Ātri vien rīdzinieki tika pie vēl vienas iespējas spēlēt vairākumā, kas gan atkal palika neizmantota, bet perioda vidū ar vēl pāris bīstamiem metieniem izcēlās Videls.

Arī perioda nākamās desmit minūtes aizritēja ātrā tempā, trešdaļas priekšpēdējā minūtē ripai pēc Kristapa Sotnieka metiena teju atrodot ceļu vārtos. Turpretī otrā laukuma galā pēc bīstamas epizodes "Dinamo" pirmo reizi mačā palika mazākumā, tiesa, gan tikai uz dažām sekundēm, jo noteikumus pārkāpa arī pretinieki.

Otrā perioda ievadā viesi turpināja turēt augsto spēles tempu, bet sestajā minūtē nonāca iedzinējos, ripu cauri Latvijas komandas spēlētāju burzmai raidot Kaprizovam. Perioda vidū pēc Veja metiena no pustālas distances Timurs Biļalovs ielaida ripu caur kājsargiem, CSKA panākot jau 2:0 savā labā.

Pēc tam "Dinamo" hokejisti savērpa pamatīgu viesuli pretī CSKA vārtiem, taču laukuma saimnieki savus vārtus nosargāja neskartus. Pēc tam rīdzinieki tika pie vēl vienas iespējas spēlēt vairākumā, taču atkal to neizmantoja, turklāt daudz netrūka, lai pēc pašu kļūdas tiktu ielaisti trešie vārti periodā.

Pretinieku skaitliskā sastāva pārkāpuma dēļ "Dinamo" trešo periodu uzsāka vairākuma, kas arī šoreiz palika nerealizēts. Trešdaļas turpinājumā Latvijas komanda spēlēja ar lielu apņēmību, bet pretinieku vārtus iekarot nespēja. Perioda otrajā pusē komandas vairāk nekā septiņas minūtes spēlēja bez svilpes, rīdziniekiem izveidojot vēl vairākus vārtu gūšanas momentus, bīstamākajā no tiem Markam Zaneti netrāpot no vārtu priekšas.

Jau trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Biļalovs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču augļus tas nenesa - tukšos vārtos ripu raidīja Grigorenko, un tika ciests zaudējums 0:3, kas "Dinamo" komandai nozīmēja sezonas beigas.

Rīgas "Dinamo" bija izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas un Gagarina kausā varēja iekļūt pirmo reizi kopš 2014.gada. Uz panākumu viļņa pašlaik ir arī CSKA, kurai ir desmit uzvaru sērija.

Savstarpējos mačos pārsvars pieder CSKA hokejistiem - 22 uzvaras 29 spēlēs. Arī šīs sezonas iepriekšējā savstarpējā cīņā Maskavas klubs Cīrihē svinēja uzvaru ar 5:0.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 11 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.