foto: Evija Trifanova/LETA
Latvijas futbola saimniecībai pievienojies Māris Skujiņš
Māris Skujiņš plašāku sabiedrības rezonansi ieguva pērn vasarā, kad viņš bija kandidāts uz VID ģenerāldirektora amatu, taču savu kandidatūru atsauca pēc tam, publiski izskanēja bažas par viņa reputāciju.
Futbols
2019. gada 22. februāris, 10:11

Latvijas futbola saimniecībai pievienojies Māris Skujiņš

Jauns.lv

Jau kādu laiku futbola sabiedrībā ir izskanējušas runas, ka Latvijas Futbola federācijas (LFF) pērn ievēlētā prezidenta Kaspara Gorkša komandai ir pievienojies finansists Māris Skujiņš.

Šobrīd fakts par Skujiņa pievienošanos jaunajai LFF vadības komandai kļuvis neapšaubāms, jo šī gada 15. februārī Uzņēmumu reģistrā ir reģistrēts, ka viņš kļuvis par LFF pilnībā piederošā SIA "Latvijas futbola federācijas mācību un treniņu centrs "Staicele"" prokūristu ar faktiski neierobežotām prokūrista  tiesībām. Tātad pēc būtības, Skujiņam ir izsniegts pilnvarojums vienpersoniski pārstāvēt šo uzņēmumu, lai gan šī uzņēmuma valdē reizē ar prokūras izdošanu ir iecelts arī LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinskis.

Zināms, ka Skujiņš plašāku sabiedrības rezonansi ieguva pērn vasarā, kad viņš bija kandidāts uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu, taču savu kandidatūru atsauca pēc tam, publiski izskanēja bažas par viņa reputāciju. Skujiņš gan šīs bažas noraidīja, saucot tās par "melu kampaņu". Pirms mēģinājuma kļūt par VID ģenerāldirektoru, Skujiņš ir pabijis arī valdes loceklis Latvijas televīzijā (LTV), kur viņa pārziņā bija uzņēmuma finanses. Interesanti, ka Skujiņa vadības laikā 2014. gadā LTV piedzīvoja zaudējumus, lai gan iepriekš tā bija strādājusi ar peļņu. LTV 2014. gada pārskatā norādīts, ka LTV zaudējumu būtiskāko daļu veido neatskaitāmā PVN izmaksu vienreizēja korekcija, kas iekļauta pārskata perioda izmaksās un kura bija radusies iepriekšējās vadības neprecīzās PVN uzskaites periodā. Lai arī tā laika LTV valde pie zaudējumiem vainoja iepriekšējo vadību, tomēr arī tās vadības sastāvā darbojās Skujiņš, atbildot par finanšu jomu LTV, tādējādi drīzāk nenoņemot no sevis atbildību par LTV zaudējumiem.

Jau vēstīts, ka atklātībā nākuši divi audio ieraksti, kuros, tostarp, tiek apspriests LFF šī gada budžets un ka tas iespējams faktiski ir ar 2,5 miljoniem deficītu. LFF prezidents Gorkšs gan šādus faktus noliedz.