foto: AP/Scanpix
Girgensonam četrsimtajā mačā rezultatīva piespēle "Sabres" zaudējumā
Zemgus Girgensons (#28) spēlē pret Ņujorkas "Islanders".
Hokejs
2019. gada 20. februāris, 07:38

Girgensonam četrsimtajā mačā rezultatīva piespēle "Sabres" zaudējumā

Jauns.lv / LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons otrdien veica rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, taču viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda cieta zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" izbraukumā ar rezultātu 2:4 (0:0, 1:0, 1:4) piekāpās Floridas "Panthers" vienībai, piedzīvojot jau trešo neveiksmi pēc kārtas.

Girgensonam šis bija 400. mačs viņa NHL karjerā.

Spēle sākotnēji gan labvēlīgākā gultnē ievirzījās "Sabres" hokejistiem, jo 26. minūtē Džeks Aikels mājiniekus izvirzīja vadībā. Tomēr "Panthers" komandai izcils bija trešās trešdaļas sākums, kad tā ar nepilnu trīs minūšu intervālu pamanījās gūt trīs vārtus - izcēlās Žonatans Iberdo, Džeiss Hovrīlaks un Aleksandrs Barkovs, bet 57. minūtē Iberdo ar saviem otrajiem vārtiem mačā panāca jau 4:1.

"Sabres" vienus vārtus izdevās atguva vien astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām, kad teicamu Girgensona piespēli uz vārtu priekšu izmantoja Vladimirs Sobotka.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 31 sekundi, kuras laikā metienus pa vārtiem neveica, tomēr izpildīja trīs spēka paņēmienus, bloķēja divus pretinieku raidījumus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Girgensons šosezon 52 spēlēs guvis trīs vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles.

"Sabres" ar 63 punktiem 59 spēlēs Austrumu konferencē ieņem desmito vietu, bet "Panthers" ar 60 punktiem 58 mačos ir 12.pozīcijā. No "play-off" zonas Bufalo komanda atpaliek par sešiem punktiem.

Nākamo maču "Sabres" aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie NHL līderes Tampabejas "Lightning".

Stenlija kausa izcīņu no katras konferences sasniedz abu divīziju trīs labākās komandas, kā arī pēc tam divas visvairāk punktu izcīnījušās vienības neatkarīgi no divīzijas.

Tikmēr cits latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien nedevās laukumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, kurā viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda izbraukumā ar rezultātu 4:3 (2:2, 2:0, 0:1) pieveica Ņūdžersijas "Devils".

"Penguins" komandai šī bija ceturtā uzvara pēdējo piecu maču laikā, kas ļāvis pakāpties uz sesto vietu Austrumu konferencē.

Vēl pirmajā trešdaļā "Devils" divas reizes izvirzījās vadībā, tomēr ikreiz "Penguins" prata rast pretargumentus, pirmajām 20 minūtēm noslēdzoties ar kaujiniecisku neizšķirtu. Savukārt otrajā periodā pēc Braiena Rasta un Čeda Rahvedela precīzajiem metieniem Pitsburgas vienība jau panāca 4:2. Cīņas 56.minūtē Mailss Vuds vienus vārtus atguva, tomēr "Penguins" uzvaru nosargāja.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ar rezultativitāti šajā mačā izcēlās arī "Penguins" zvaigznes Sidnijs Krosbijs un Jevgēņijs Malkins, kuriem ir attiecīgi sešu un astoņu spēļu rezultativitātes sērijas.

Bļugers šajā mačā palika ārpus "Penguins" pieteikuma. Viņš savā NHL debijas sezonā deviņas spēlēs guvis trīs vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

"Penguins" ar 71 punktu 60 spēlēs Austrumu konferencē ieņem sesto vietu un cīnās par iespēju sacensties Stenlija kausa izcīņā. Tikmēr "Devils" ar 54 punktiem 60 spēlēs ir 14. pozīcijā.

Pitsburgas komanda nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad uzņems Sanhosē "Sharks".