foto: TASS/Scanpix
"Spartak" neļauj "Soči" hokejistiem palielināt pārsvaru pār Rīgas "Dinamo"
Hokejs
2019. gada 5. februāris, 21:21

"Spartak" neļauj "Soči" hokejistiem palielināt pārsvaru pār Rīgas "Dinamo"

Jauns.lv / LETA

Latviešu uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa pārstāvētā Maskavas "Spartak" komanda otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) uzvarēja "Soči" vienību, kas tādējādi cīņā par vietu Gagarina kausā nepalielināja pārsvaru pār Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šī mača sestajā minūtē rezultātu atklāja "Spartak" hokejists Iļja Talalujevs, tomēr 13.minūtē Ņikita Točickis panāca neizšķirtu. Tiesa, pēc pāris minūtēm Aleksandrs Hohlačovs atjaunoja mājiniekiem minimālu vadību, bet punktu šai cīņai 52.minūtē pielika Anatolijs Nikoncevs.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un divas sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes.

Savukārt Karsums nospēlētajās 18 minūtēs un 50 sekundēs izpildīja divus metienus, pielietoja sešus spēka paņēmienus un uzvarēja abos iemetienos, kuros piedalījās.

Daugaviņš šosezon 55 mačos guvis 13 vārtus un veicis 22 rezultatīvas piespēles, kamēr Karsums 50 cīņās atzīmējies ar deviņiem vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

Ar šo uzvaru "Spartak" vienībai izdevies pārtraukt trīs zaudējumu sēriju.

Savukārt pārliecinošu uzvaru otrdien guva Gagarina kausa čempione Kazaņas "Ak Bars", kas savā laukumā ar rezultātu 5:1 (1:0, 1:0, 3:1) apspēlēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kur par galvenā trenera palīgu strādā Sandis Ozoliņš.

Mājinieku rindās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Daniss Zaripovs.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 94 punktiem 56 mačos ir Maskavas CSKA, kas par trim punktiem apsteidz Sanktpēterburgas SKA. Trešā ar 80 punktiem 57 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kamēr uzreiz aiz tās par četriem punktiem atpaliek 56 mačus aizvadījusī vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Piektā ar 65 punktiem 56 cīņās ir uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet sestā ar 64 punktiem 57 spēlēs ir Maskavas "Spartak".

Devītā ar 54 punktiem 56 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē divus punktus, kamēr aiz Latvijas vienības desmitajā vietā ar 44 punktiem 57 cīņās ir aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ".

Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 87 punkti 56 mačos, bet tai ar 79 punktiem seko Astanas "Baris", kamēr 77 punkti ir Kazaņas "Ak Bars" un Boba Hārtlija trenētās Omskas "Avangard" kontā. Tikmēr 11.vietā ar 47 punktiem 56 cīņās ir aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās