foto: Evija Trifanova/LETA
Latvijas izlases saspēles vadītāja Dikeulaka Polijas čempionātā atgriežas ar 11 gūtiem punktiem un uzvaru
Latvijas sieviešu basketbola izlases viena no līderēm Elīna Dikeulaka kopš septembrī notikušā Pasaules kausa oficiālos mačos nebija spēlējusi.
Basketbols
2019. gada 14. janvāris, 09:44

Latvijas izlases saspēles vadītāja Dikeulaka Polijas čempionātā atgriežas ar 11 gūtiem punktiem un uzvaru

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases saspēles vadītāja Elīna Dikeulaka svētdien Polijas čempionātā atgriezās ar 11 gūtiem punktiem un uzvaru.

Latvietes pārstāvētā Vroclavas "Šlenza" savā laukumā ar 83:59 (28:17, 17:17, 23:10, 15:15) uzvarēja Poznaņas "Enea AZS" vienību.

Dikeulaka šajā mačā laukumā pavadītajās 16 minūtēs un 20 sekundēs grozā raidīja vienu no diviem divpunktniekiem un trīs no pieciem tālmetieniem. Tāpat basketbolistes kontā trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, četras kļūdas, viena pārtverta bumba, viena piezīme un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 21 punktu bija Kjēra Bardika, kura turklāt izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas.

Dikeulaka par atgriešanos "Šlenza" komandā aģentūrai LETA paziņoja pagājušajā nedēļā. Šajā vienībā viņa noslēdza arī iepriekšējo sezonu, palīdzot Vroclavas basketbolistēm izcīnīt Polijas čempionāta bronzas medaļas. Kā pēc septembrī notikušās Pasaules kausa izcīņas atklāja basketboliste, 2018./2019.gada sezonu viņa uzsāks janvārī.

Iepriekšējo sezonu latviete iesāka citā Polijas komandā Polkovices CCC, kuras galvenais treneris bija spēlētājas vīrs Georgs Dikeulaks, bet februārī papildināja Vroclavas vienības rindas.

Iepriekšējā sezonā Dikeulaka 35 spēlēs vidēji guva 11,0 punktus, veica 4,0 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas.

"Šlenza" ar deviņām uzvarām 13 spēlēs Polijas čempionāta kopvērtējuma tabulā ieņem piekto vietu.