foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Girgensons un  "Sabres" "bullīšos" piekāpjas Stenlija kausa ieguvējai "Capitals"
Zemgus Gurgensons mēģina kavēt "Capitals" līdera Aleksandra Ovečkina metienu.
Hokejs
2018. gada 16. decembris, 12:41

Girgensons un "Sabres" "bullīšos" piekāpjas Stenlija kausa ieguvējai "Capitals"

LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda sestdien cieta zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" viesos ar rezultātu 3:4 (1:2, 2:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās iepriekšējās sezonas Stenlija kausa ieguvējai Vašingtonas "Capitals", kas izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas.

Pirmajā periodā uz "Sabres" kapteiņa Džeka Aikela precīzo metienu ar vārtiem atbildēja Brets Konolijs un čehs Jakubs Vrāna. Otrās trešdaļas pirmajā pusē viesiem precīzi meta Aikels un zviedrs Rasmuss Dālins, kurš asistēja pirmajos divos vārtu guvumos, taču arī šoreiz "Capitals" panāca izlīdzinājumu, ripu tīklā raidot krievu uzbrucēja Aleksandram Ovečkinam.

Pamatlaikā un pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, hokejistiem aizvadot pēcspēles metienu sēriju, kurā ar 2:1 pārāka bija "Capitals" komanda, izšķirošo "bullīti" iemetot Ovečkinam.

Krievu uzbrucējs punktus guvis 14 spēlēs pēc kārtas, kas ir viņa karjeras labākais rezultāts. Viņš šosezon guvis 29 vārtus un ieņem pirmo vietu NHL labāko snaiperu sarakstā.

"Būtu patīkami tikt pie vēl viena "hat-trick" vai tamlīdzīgi, bet neko darīt. Bija daudz iespēju, bet šodien nebija mana diena. Katrā spēlē jau negūsi vārtus," pēc mača teica Ovečkins, kurš šajā mačā nekļuva par pirmo NHL hokejistu, kurš trīs spēlēs pēc kārtas izcēlies ar "hat-trick".

""Capitals" ir ļoti laba komanda. Viņi atdeva visu pret mums. Ne velti viņi ir Stenlija kausa ieguvēji. Tā ir spēcīga komanda ar labiem spēlētājiem, kuri kādreiz nonāks hokeja slavas zālē. Mums padevās laba spēle pret viņiem," pauda Aikels.

Girgensons šajā duelī uz ledus pavadīja 13 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā pa vārtiem nemeta un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Girgensons šosezon 30 spēlēs guvis trīs vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles, kā arī ticis pie negatīvas lietderības -3.

"Sabres" komandai šoruden bija desmit uzvaru sērija, kas ir atkārtots kluba rekords, bet pēc tam sekoja pieci zaudējumi pēc kārtas. Panākumi ļāva Bufalo vienībai pat uz laiku izvirzīties NHL kopvērtējuma vadībā.

Vašingtonas "Capitals" uzvar Vegasas "Golden Knights" un izcīna Stenlija kausu

Vašingtonas "Capitals" vienība pirmo reizi vēsturē izcīnīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausu. Stenlija kausa finālsērijas piektajā spēlē "Capitals" viesos ...

gallery icon
88

"Sabres" ar 43 punktiem 33 spēlēs atkāpusies uz ceturto pozīciju Austrumu konferencē, priekšā palaižot "Capitals", kas tikpat punktus iekrājusi 32 dueļos.

Bufalo vienība nākamo spēli aizvadīs svētdien, kad viesosies pie Bostonas "Bruins".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās