foto: Sputnik/Scanpix
Furkads izcīna uzvaru sezonas pirmajās individuālajās sacensībās; latviešu biatlonisti starp atpalicējiem
Varenais Martēns Furkads pārliecinoši iesācis jauno seoznu.
Citi sporta veidi
2018. gada 6. decembris, 13:17

Furkads izcīna uzvaru sezonas pirmajās individuālajās sacensībās; latviešu biatlonisti starp atpalicējiem

Jauns.lv / LETA

Titulētais Francijas biatlonists Martēns Furkads ceturtdien izcīnīja uzvaru Slovēnijā notiekošā sezonas pirmā Pasaules kausa 20 kilometru individuālās sacensībās, kamēr Latvijas sportisti bija starp atpalicējiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Furkads šaušanā bija nekļūdīgs un ceturtdien finišu 20 kilometru distancē sasniedza pēc 47 minūtēm un deviņām sekundēm. Viņš par 4,2 sekunžu tiesu apsteidza vācieti Johannesu Kinu, kuram šī bija pirmā godalga Pasaules kausā.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās pieredzējušais austrietis Simons Eders, kurš arī ugunslīnijā nepieļāva nevienu kļūdu un atpalika teju par 20 sekundēm.

Tikmēr, nestartējot Andrejam Rastorgujevam, Latvijas biatlonistiem klājās pieticīgi. 81. vietā ar divām kļūdām šaušanā bija Daumants Lūsa, Aleksandrs Patrijuks ar piecām kļūdām bija 97. pozīcijā, bet Roberts Slotiņš ar deviņiem nesašautiem mērķiem starp 109 biatlonistiem bija priekšpēdējais.

Šīm sacensībām bija jānotiek jau trešdien, bet biezās miglas dēļ tās tika pārceltas uz šodienu. Rastorgujevs šajā distancē nepiedalījās, jo ir saaukstējies. Neskatoties uz to, biatlonists dara visu iespējamo, lai pēc iespējas ātrāk atgūtu veselību un cer, ka jau piektdien varēs iziet uz starta desmit kilometru sprinta disciplīnā.

Savukārt dāmas 15 kilometru individuālajā distancē ceturtdien dosies plkst.15.15 pēc Latvijas laika. Baibai Bendikai dots 37. numurs.

Desmit kilometru sprinta sacensības kungiem notiks piektdien, bet dāmas 7,5 kilometru sprintā spēkosies sestdien. Savukārt svētdien norisināsies iedzīšana.

Svētdien Rastorgujevs pārī ar Bendiku ieguva 12. vietu jauktajā stafetē.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

Pērn vīriešu konkurencē par Pasaules kausa ieguvēju kļuva titulētais francūzis Martēns Furkads, kamēr dāmām labākā bija somiete Kaisa Mekereinena.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās