Basketbols
2018. gada 21. novembris, 16:59

NBA pastarīte "Cavaliers" izslēdz no sastāva pieredzējušo Smitu

LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vājākā vienība Klīvlendas "Cavaliers", kas iepriekšējos četrus gadus spēlējusi līgas finālā, no sastāv izslēgusi pieredzējušo Ērlu Džozefu jeb J.R. Smitu.

Vēl pirms diviem gadiem pašlaik 33 gadus vecais Smits palīdzēja "Cavaliers" pirmo reizi izcīnīt NBA čempiontitulu, būdams viens no komandas stūrakmeņiem, tomēr tagad klubs paziņojis, ka basketbolists vairs neietilpst tā plānos un tiek izslēgts no sastāva.

Sagaidāms, ka Smits tuvākajā laikā tiks aizmainīts, turklāt iepriekš basketbolists nekautrējās izteikties, ka "Cavaliers" zaudē apzināti, lai tiktu pie labākām izredzēm nākamā gada draftā iegūt vērtīgu spēlētāju.

"Cavaliers" gan piedzīvojusi ievērojamas izmaiņas, jo vasarā uz Losandželosas "Lakers" pārcēlās neapšaubāmais komandas līderis Lebrons Džeimss. Tas veicinājis ievērojamu vienības lejupslīdi, jo tā šobrīd 15 spēlēs izcīnījusi tikai divas uzvaras un ir līgas vājākā komanda.

Zīmīgi, ka trešdien Džeimss atgriezīsies Klīvlendā, šajā pilsētā viesojoties ar "Lakers" komandu.

Smits "Cavaliers" pārstāvējis kopš 2015.gada un gadu vēlāk kļuva par NBA čempionu. Viņš spēlēja zīmīgu lomu, jo regulāri izcēlās no tālmetienu līnijas. Tiesa, basketbolists vairs nav tik labā formā un šosezon vidēji mačā guvis tikai 6,7 punktus, kas ir viņa sliktākais rādītājs karjerā.