foto: Zane Bitere/LETA
FC "Riga" pirmo reizi vēsturē kļūst par Latvijas čempioniem futbolā
FC "Riga" futbolisti 24. oktobrī triumfēja arī Latvijas kausa izcīņā.
Futbols
2018. gada 4. novembris, 15:57

FC "Riga" pirmo reizi vēsturē kļūst par Latvijas čempioniem futbolā

Jauns.lv / LETA

"Riga" komanda svētdien pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas čempioni futbolā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Riga" spēlētāji "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 27.kārtas mačā izbraukumā svētdien ar 2:0 (2:0) pārspēja pastarīti "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA), kas tai garantējis 2018.gada čempiontitulu.

Zīmīgi, ka iepriekš oktobrī "Riga" triumfēja arī Latvijas kausā, izcīnot pirmo nozīmīgo trofeju savā neilgajā vēsturē. Šī komanda kļuvusi arī par kopumā 11.vienību, kas spējusi uzvarēt Latvijas futbola čempionātā.

Svētdienas mačs Valmierā gan sākās abu vienību līdzvērtīgā cīņā, tomēr tik un tā bīstamāk uzbruka "Riga". Spēles rezultātu pēc "Valmiera Glass"/ViA kapteiņa Gata Kalniņa veiktā pārkāpuma soda laukumā 24.minūtē atklāja rīdzinieku leģionārs Darko Lemajičs.

Savukārt rezultāta pārsvaru 43.minūtē dubultoja Felipe Brisola.

Otrajā puslaikā "Riga" futbolistiem piederēja liels teritoriālais pārsvars, bet rezultāts vairs nemainījās. Tiesa, pēdējās minūtēs izcila iesēja gūt vismaz goda vārtus bija valmieriešiem, tomēr haoss viesu soda laukumā netika izmantots.

Pēc pazīstamā ukraiņu speciālista Viktora Skripņika stāšanās pie "Riga" stūres galvaspilsētas futbolisti turnīros Latvijā vēl nav cietuši zaudējumus. Virslīgā "Riga" komandai ir 18 bezzaudējumu sērija, kuru tā ievadīja ar galvenā trenera vietas izpildītāju Mihailu Koņevu pie stūres.

Vēl 2015.gadā "Riga" ar nosaukumu "Caramba"/"Dinamo" triumfēja Latvijas pirmajā līgā, iegūstot iespēju debitēt virslīgā.

Tikmēr valmierieši tikai pirms mēneša svinēja savu pirmo uzvaru šīs sezonas virslīgas turnīrā, pārspējot iepriekšējo divu sezonu čempioni Jūrmalas "Spartaku", bet pēc negaidītā panākuma sekojuši četri "sausie" zaudējumi pēc kārtas. Vidzemes komanda jau kādu laiku zaudējusi izredzes pacelties augstāk par pēdējo, astoto, vietu.

Pirmajos trīs apļos "Riga" uzvarēja valmieriešus ar 6:1, 2:0 un 3:0.

Uz čempiontitulu teorētiski vēl pirms šīs kārtas pretendēja arī RFS, tomēr "Riga" pateicīgais rezultāts pret Valmieras komandu šīs izredzes kliedēja.

Tiesa, pati RFS komanda svētdien savā laukumā ar 1:2 (0:2) piekāpās "Ventspilij".

Pirmajā puslaikā ventspilnieki izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru, kad pa reizei izcēlās Amansiu Fortešs un Tosins Aijeguns. Savukārt otrajā puslaikā rīdziniekiem vienus vārtus atguva Roberts Savaļnieks.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Zīmīgi, ka vairāk nekā 20 minūtes "Ventspils" aizvadīja mazākumā, jo sarkano kartīti nopelnīja Ņikita Koļesovs.

Pirms šīs spēles RFS bija trīs uzvaru sērija.

Pirmajā aplī abu komandu mačs noslēdzās neizšķirti 1:1, nākamajā aplī ar 3:1 uzvarēja RFS, bet iepriekšējā virslīgas mačā ar 2:0 pārāki bija "Ventspils" futbolisti.

Tikmēr iepriekšējo divu gadu valsts čempione Jūrmalas "Spartaks" svētdien izbraukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās "Liepāja"/"Mogo" futbolistiem, līdz ar to arī atvadoties no izredzēm nākamsezon spēlēt Eirokausos.

Vienīgos vārtus šajā mačā 23.minūtē iesita talantīgais Mārtiņš Ķigurs. Šī spēle kā pēdējā futbolista karjerā bija pieredzējušajam Kristapam Grebim.

Līdz ar to kļuvis skaidrs, ka Latviju nākamgad Eirokausos pārstāvēs "Riga", "Ventspils", RFS un "Liepāja"/"Mogo".

Iepriekšējie trīs šosezon aizvadītie savstarpējie dueļi noslēdzās neizšķirti - divreiz tika fiksēts rezultāts 2:2, bet vienreiz bija 1:1.

Visbeidzot vēl vienā 27.kārtas mačā "Jelgava" aizraujošā cīņā izbraukumā ar 2:1 (1:0) uzvarēja "Metta"/"Latvijas Universitāti".

Spēles rezultātu 17.minūtē atklāja jelgavnieku leģionārs Jaēls Eizdens, bet 71.minūtē neizšķirtu panāca Tamirlans Džamaludinovs. Savukārt uzvaru viesiem 82.minūtē nodrošināja Daniils Ulimbaševs.

Pēc šī panākuma "Jelgava" ir manāmi uzlabojusi izredzes izcīnīt sesto vietu virslīgā un automātisku spēlēšanu valsts augstākajā līgā arī nākamgad.

Zīmīgi, ka "Jelgava" iepriekšējās piecās spēlēs nebija guvusi vārtus, turklāt tagad tai ir izdevies pārtraukt četru zaudējumu sēriju.

Pirmajā aplī komandas nospēlēja neizšķirti 1:1, otrajā ar 1:0 uzvarēja "Jelgava", bet trešajā pārāki ar 3:0 bija "Metta"/LU futbolisti.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 63 punktiem 27 spēlēs ir "Riga", kurai ar 57 punktiem tagad seko "Ventspils". Trešā ar 55 punktiem ir RFS, kamēr pirmo četrinieku ar 48 punktiem noslēdz "Liepāja"/"Mogo", kas tādējādi kā pēdējā nodrošinājusi iespēju nākamsezon startēt Eirokausos. Piektā ar 41 punktu ir "Spartaks", kamēr uz sesto vietu pirms pēdējās kārtas ar 21 punktu pakāpusies "Jelgava".

"Metta"/LU tikusi pie 19 punktiem, bet "Valmiera Glass"/ViA komandai ir pieci punkti.

Latvijas virslīgas sezona ar 28.kārtu noslēgsies nākamnedēļ.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Jau ziņots, ka virslīga un sporta bārs ''SynotTip'' pēc šīs sezonas beigām noslēgs aizvadīto trīs gadu sadarbību. Līdz ar to virslīgai nākamsezon būs jauns ģenerālsponsors.