foto: Zane Bitere/LETA
Jevpalovam vārti AHL spēlē; Merzļikins palīdz pieveikt Šveices čempionus
Ņikita Jevpalovs pagājušo sezonu aizvadīja Rīgas "Dinamo", bet tad nolēma atgriezties AHL.
Hokejs
2018. gada 4. novembris, 12:44

Jevpalovam vārti AHL spēlē; Merzļikins palīdz pieveikt Šveices čempionus

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs sestdien izcēlās ar gūtiem vārtiem Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionātā, kas viņam bija otrais vārtu guvums šosezon.

Jevpalova pārstāvētā Lavālas "Rocket" vienība savā laukumā ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Jūtikas "Comets" hokejistus, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Latvijas uzbrucējs šī mača 32.minūtē ar precīzu metienu panāca neizšķirtu 1:1, bet pamatlaika turpinājumā vārti vairs netika gūti. Savukārt pagarinājuma 28.sekundē uzvaru "Rocket" hokejistiem nodrošināja Džeikss Evanss.

Jevpalovs šajā mačā veica četrus metienus pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un arī pozitīvu lietderības koeficientu +1. Šosezon viņš 12 spēlēs atzīmējies ar diviem vārtiem.

Tikmēr citā mačā rezultatīvu piespēli veica cits Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers, kura pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" savu skatītāju priekšā ar 2:3 (1:1, 1:2, 0:0) piekāpās Hārtfordas "Wolf Pack".

Bļugers asistēja komandas otro vārtu guvumā, kad Zeks Trotmens 35.minūtē panāca 2:3. Tiesa, atspēlēties mājiniekiem tā arī neizdevās.

Latvijas uzbrucējs šajā spēlē metienus pa vārtiem neveica, bet nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Šosezon viņš desmit spēlēs guvis četrus vārtus un izpildījis divas rezultatīvas piespēles.

Citviet graujošu zaudējumu piedzīvojusi vēl viena Latvijas uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Belevilas "Senators", kas viesos ar 1:6 (0:1, 1:4, 0:1) piekāpās Sirajkūsas "Crunch" vienībai.

Balcers šajā spēlē veica trīs metienus un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -3, kas bija dalīts sliktākais komandā.

Tikmēr ārpus pieteikuma sestdien palika aizsargs Kristofers Bindulis, kura pārstāvētā Hēršijas "Bears" savā laukumā ar 1:4 (1:1, 0:2, 0:1) piekāpās Ročesteras "Americans".

Atlantijas divīzijas kopvērtējumā ceturtajā vietā ar 13 punktiem desmit spēlēs atrodas Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kur septītā starp astoņām vienībām ar 11 punktiem 13 spēlēs ir Hēršijas "Bears".

Savukārt Ziemeļu divīzijas otrajā vietā ar 15 punktiem 11 cīņās atrodas vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters", kamēr sesto pozīciju ar desmit punktiem 12 spēlēs ieņem Belevilas "Senators", bet septītā ar deviņiem punktiem ir Lavālas "Rocket".

Savukārt Latvijas hokeja izlases pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien sekmēja "Lugano" vienības uzvaru pār pašreizējo Šveices augstākās līgas (NLA) čempioni.

"Lugano" pagājušās sezonas fināla atkārtojumā ar 5:3 (2:1, 2:1, 1:1) pārspēja Cīrihes "Lions".

Merzļikins šajā mačā atvairīja 30 no 33 metieniem. Šosezon viņš 15 spēlēs savos vārtos vidēji ielaidis 2,28 ripas un atvairījis 92,93% metienu.

Šīs abas komandas tikās aizvadītās sezonas NLA finālsērijā, kad spraigā cīņā ar 4-3 uzvaru guva "Lions", kuras rindās tobrīd vēl spēlēja latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Citā sestdienas spēlē Ķēniņa pašreiz pārstāvētā "Lausanne" viesos ar 4:1 (0:0, 2:0, 2:1) pārspēja "Zug".

Ķēniņš šajā spēlē laukumā pavadītajās 19 minūtēs veica divus metienus pa vārtiem un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Citviet rezervē palika latviešu vārtsargs Ivars Punnenovs, kura pārstāvētā Langnau "Tigers" savā laukumā ar 1:4 (0:1, 0:2, 1:1) zaudēja "Davos" hokejistiem. Latvijas sportista konkurents uz vietu vārtos Damjano Čjačio atvairīja 17 pretinieku metienus.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 34 punktiem 17 spēlēs ieņem "Biel-Bienne", bet augstajā trešajā vietā ar 30 punktiem 16 mačos ir "Tigers". Tikmēr "Lausanne" ar 28 punktiem 18 cīņās ir sestā, kamēr astotā ar 24 punktiem 16 spēlēs ir "Lugano".