foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix
Losandželosa ieiet Ziemeļamerikas profesionālo līgu sporta vēsturē
Losandželosas "Galaxy" spilgtākā zvaigzne Zlatans Ibrahimovičs pozē ar līdzjutējiem.
Citi sporta veidi
2018. gada 29. oktobris, 16:41

Losandželosa ieiet Ziemeļamerikas profesionālo līgu sporta vēsturē

Jauns.lv / LETA

Losandželosa kļuvusi par pirmo metropoli, kas vienā dienā uzņēmusi piecu vadošo Ziemeļamerikas profesionālo līgu spēles, vēsta sporta statistikas kompānija "Elias Sports Bureau".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Svētdien Losandželosā norisinājās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA), Nacionālās hokeja līgas (NHL), ASV beisbola līgas (MLB), Nacionālās futbola līgas (NFL) un Amerikas Futbola līgas (MLS) spēles.

Centrālais notikums bija MLB komandas "Dodgers" spēkošanās MLB finālsērijā pret Bostonas "Red Sox". Tiesa, mājinieki sērijas piektajā spēlē zaudēja ar 1-5, finālā piekāpdamies ar 1-4.

Turpretī ar uzvarām iepriecināja NBA klubs Losandželosas "Clippers", kas savā laukumā ar rezultātu 136:104 pārspēja Vašingtonas "Wizards", un NHL vienība Losandželosas "Kings", kas mājās ar 4:3 apspēlēja Ņujorkas "Rangers".

Tāpat panākumu guva NFL vienība Losandželosas "Rams", kas savu skatītāju priekšā ar 29:27 apspēlēja Grīnbejas "Packers". Savukārt zaudējumu cieta MLS komanda Losandželosas "Galaxy", kas regulārā čempionāta pēdējā spēlē savā laukumā ar 2:3 atzina Hjūstonas "Dynamo" pārākumu.

Zīmīgi, ka netālu no Losandželosas maču aizvadīja arī NHL komanda Anaheimas "Ducks", kas savā laukumā ar 3:4 pagarinājumā piekāpās Sanhosē "Sharks".

"Elias Sports Bureau", apkopojot statistiku, ņēmusi vērā tikai regulāro čempionātu un izslēgšanas turnīru spēles, neiekļaujot pārbaudes mačus un zvaigžņu spēles.

Šobrīd visās piecās līgās pārstāvētas ir deviņas metropoles - Bostona, Čikāga, Dalasa, Denvera, Losandželosa, Mineapolisa-Sentpola, Ņujorka, Filadelfija un Vašingtona. Pēc diviem gadiem tām pievienosies Maiami, kurai būs arī sava MLS komanda.