foto: Facebook
TTT meitenes bezcerīgi sagrauj Nīderlandes basketbolistes
"TTT Rīga" ar graujošu uzvaru turpina Eiropas sieviešu līgas sezonu.
Basketbols
2018. gada 5. oktobris, 20:39

TTT meitenes bezcerīgi sagrauj Nīderlandes basketbolistes

Jauns.lv / LETA

Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" piektdien ar graujošu uzvaru turpināja Eiropas sieviešu basketbola līgas (EWBL) sezonu.

Rīdzinieces A grupas mačā savā laukumā ar 93:54 (21:11, 23:19, 22:12, 27:12) sagrāva Nīderlandes vienību Amsterdamas "Angels".

Rezultatīvākās spēlētājas Latvijas komandā katra ar 15 punktiem bija Šeja Pedija un vienības kapteine Ieva Pulvere, bet vēl 14 punktus pievienoja Kristīne Vītola, kurai arī 11 bumbas zem groziem. Tikmēr Aivija Slotere izcēlās ar 12 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, viņai un Vītolai izceļoties ar "double-double".

Savukārt pretiniecēm Ilse Keijta guva 23 punktus.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijas komanda šo turnīru uzsāka ar pārliecinošu panākumu ar 93:57 pret Maskavas "Dinamo".

"TTT Rīga" komandai šī bija otrā oficiālā spēle sezonā.

Šis turnīrs agrāk bija pazīstams kā Austrumeiropas sieviešu basketbola līga, bet nu tam dots globālāks nosaukums. Iepriekšējās divas sezonas "TTT Rīga" zaudēja šī turnīra finālā, bet 2016.gadā kļuva par tā uzvarētājām.

Šajā sezonā EWBL čempionātā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās grupās, bet pēc tam četras labākās no katras apakšgrupas iekļūs izslēgšanas turnīrā jeb ceturtdaļfinālā. Turnīra uzvarētāja tiks noteikta pēc finālčetrinieka formāta, izšķirošajām cīņām notiekot nākamā gada martā.