foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Chelsea" Anglijas Līgas kausa spēlē sagādā "Liverpool" pirmo zaudējumu sezonā
Uzvaru "Chelsea" komandai nodrošināja tās līderis Edens Azārs (priekšplānā).
Futbols
2018. gada 27. septembris, 13:17

"Chelsea" Anglijas Līgas kausa spēlē sagādā "Liverpool" pirmo zaudējumu sezonā

LETA

Londonas "Chelsea" komanda trešdien Anglijas Līgas kausa izcīņas trešās kārtas spēlē viesos ar 2:1 (0:0) uzvarēja "Liverpool" vienību, pretiniekiem sagādājot pirmo zaudējumu sezonā.

Jirgena Klopa trenētā Liverpūles komanda šosezon oficiālos mačos bija uzvarējusi septiņās pirmajās spēlēs, sešus panākumus gūstot Anglijas premjerlīgā, bet vienu UEFA Čempionu līgas grupu kārtā. Tomēr tagad šī sērija ir beigusies.

Rezultātu atklāja mājinieki, kad 59.minūtē precīzs bija Daniels Staridžs, bet pēc 20 minūtēm Emersons atjaunoja neizšķirtu, bet 86.minūtē uzvaru "Chelsea" komandai nodrošināja tās līderis Edens Azārs, kurš veica skaistu solo reidu.

Zīmīgi, ka "Chelsea" šosezon vēl nav zaudējusi, jo premjerlīgā tai ir piecas uzvaras un viens neizšķirts, bet UEFA Eiropas līgā komanda startēja ar panākumu.

Tikmēr citā spēlē Totenhemas "Hotspur" tikai pēcspēles 11 metru sitienos uzvarēja "Watford" komandu. Spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 2:2, bet "pendelēs" ar 4:2 labāka bija "Hotspur".

Astotdaļfinālā iekļuva arī Londonas "Arsenal", kas ar 3:1 (2:0) uzvarēja pēc spēka otrās jeb "Championship" līgas komandu "Brentford", bet Vesthemas "United" ar 8:0 (3:0) sagrāva pēc spēka ceturtās līgas vienību Maklesfīldas "Town", izcīnot savu pārliecinošāko uzvaru pēdējos 35 gados.

Jau ziņots, ka otrdien no Anglijas Līgas kausa izstājās titulētā Mančestras "United", kas savā laukumā pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 2:2 (1:0) ar Londonas "Chelsea" leģendas Frenka Lemparda vadīto Anglijas pēc spēka otrās līgas - "Championship" - komandu Dārbi "County", tomēr pēcspēles 11 metru sitienos piedzīvoja neveiksmi ar 7:8.

Nākamo kārtu tikmēr sasniedza Anglijas čempione un pašreizējā Līgas kausa glabātāja Mančestras "City", kas viesos ar 3:0 (1:0) pārspēja trešās līgas komandu Oksfordas "United".