foto: Fiba
Latvijas 3x3 basketbola komanda Pasaules tūres posmā apstājas pusfinālā
Rīgas komandai šoreiz bezierunu zaudējums pusfinālā.
Basketbols
2018. gada 25. augusts, 22:54

Latvijas 3x3 basketbola komanda Pasaules tūres posmā apstājas pusfinālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu sastāvā sestdien Šveices pilsētā Lozannā apstājās Pasaules tūres ceturtā posmā jeb Lozannas "Masters" pusfinālā.

Ar ceturto numuru izliktā Latvijas komanda dienas pirmajā mačā, ceturtdaļfinālā ar rezultātu 21:9 sagrāva Nīderlandes vienību "Amserdam", kurai sacensībās bija septītais numurs.

Vēlāk vakarā pusfinālā latvieši tiksies ar 10:21 piekāpās Serbijas komandai "Liman", kurai turnīrā piešķirts otrais numurs.

Par uzvaru prestižajā turnīrā cīnīsies sacensību pirmie numuri - divas Serbijas komandas "Liman" un "Novi Sad".

Kā vēstīts, apakšgrupā latvieši izcīnīja divas uzvaras un iekļuva ceturtdaļfinālā. "Rīga Ghetto Basket" pirmajā mačā ar 12:10 pārspēja Lietuvas vienību "Kaunas", kas turnīrā saņēma 12.numuru, bet pēc tam ar 21:14 uzveica ar astoto numuru izlikto Čehijas komandu Humpolecas "Bernard".

Latvijas izlase piedalījās arī šīs sezonas pirmajā "Masters" posmā Kanādā, taču cieta zaudējumu abās spēlēs un nekvalificējās izslēgšanas turnīram. Pēc tam nākamajos divos posms Latvijas komanda nestartēja.

Jau ziņots, ka "Rīga Ghetto Basket" komanda pagājušajā nedēļā "Challenger" sērijas turnīrā Slovēnijā apstājās ceturtdaļā, taču pirms tam uzvarēja šādas pašas raudzes turnīrā Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē, šajā līmenī šogad triumfējot jau ceturto reizi.

Latvijas 3x3 basketbolisti nākamnedēļ startēs Debrecenas "Masters" sacensībās, kur tās sastāvā būs būtiskas izmaiņas, Čavara un Krūmiņa vietā stājoties Rihardam Kuksikam un Artūram Strēlniekam.

Latvijas labākie 3x3 basketbolisti starptautisko sezonu sāka aprīļa vidū "Challenger" turnīros. Šajā līmenī latvieši šosezon uzvarējuši četros posmos un guvuši trīs trešās vietas, bet divas reizes apstājušies ceturtdaļfinālā.

Tikmēr Pasaules kausā, kas notika Filipīnās, Latvijas izlase apstājās ceturtdaļfinālā, bet Eiropas kausā droši pārvarēja kvalifikāciju.

Starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 "Challenger" turnīri un desmit "Masters" turnīri, jau aizvadītais Pasaules kauss un Eiropas kauss.

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā tad arī bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.