"Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbola komanda triumfē "Challenger" posmā Ventspilī
foto: Ghetto Games arhīvs
Latvijas vadošā 3x3 basketbola komanda: (no kreisās) Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš.
Basketbols

"Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbola komanda triumfē "Challenger" posmā Ventspilī

Jauns.lv / LETA

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu sastāvā svētdien Ventspilī triumfēja "Challenger" sērijas posmā.

"Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbola komanda triumf...

Finālmačā Latvijas komanda ar rezultātu 21:17 pārspēja pasaules ranga vadošo koamndu "Novi Sad" no Serbijas.

Pirms tam A apakšgrupā "Rīga Ghetto Basket" ar 22:13 pārspēja Gruzijas vienību Tbilisi "Old Eagles", bet pēc tam ar 21:15 guva virsroku pār Maskavas "Inanomo" no Krievijas. Pēc tam ceturtdaļfinālā ar 21:18 apspēlēta Bosnijas un Hercegovinas vienība Vitezas "EcosRomari", bet pusfinālā ar 21:19 tika pārspēti Lietuvas komandas "Kaunas" 3x3 basketbolisti.

Tikmēr apakšgrupu turnīrā apstājās "Grīziņkalns Ghetto Fam" vienība, kurā spēlēja Andris Justovičs, Linards Jaunzems, Roberts Pāže un Verners Kohs, kā arī "Mārupe LSA", kuras sastāvā bija Armands Seņkāns, Artūrs Kramiņš, Nils Ozoliņš un Toms Straudovskis.

Savukārt kvalifikāciju nepārvarēja "Krāslava" komanda, kurā bija Aivars Stikuts, Arnis Bebrišs, Artūrs Suhanovs un Edgars Gribs.

Latvijas labākie 3x3 basketbolisti starptautisko sezonu sāka aprīļa vidū "Challenger" sērijas turnīros. Šajā līmenī latvieši šosezon uzvarējuši trīs posmos un guvuši trīs trešās vietas, bet vienu reizi apstājušies ceturtdaļfinālā. Savukārt pagājušajā nedēļā "Rīga Ghetto Basket" vienība Kanādā ieņēma 11.vietu Pasaules tūres pirmajā posmā.

Tikmēr Pasaules kausā, kas notika Filipīnās, Latvijas izlase apstājās ceturtdaļfinālā, bet Eiropas kausā droši pārvarēja kvalifikāciju.

Starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 "Challenger" turnīri un deviņi "Masters" turnīri, jau aizvadītais Pasaules kauss un Eiropas kauss.

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā tad arī bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.