foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Apšaudē ar policiju ASV nogalināts iepriekšējā sezonā "Himki" spēlējušais basketbolists Hanejkats
Tailers Hanejkats savā dzīvesvietā Losandželosā bija iebarikādējies dzīvoklī un konfliktā ar policiju apšaudes laikā zaudējis dzīvību.
Basketbols
2018. gada 7. jūlijs, 20:43

Apšaudē ar policiju ASV nogalināts iepriekšējā sezonā "Himki" spēlējušais basketbolists Hanejkats

LETA

Sestdien gājis bojā Tailers Hanejkats, kurš karjeras sākumā spēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), bet savu pēdējo sezonu pavadīja VTB Vienotās līgas klubā Maskavas apgabala "Himki", paziņoja Krievijas klubs.

Basketbolista nāvi "Himki" komandai apstiprinājis spēlētāja aģents Ārons Mincs.

Basketbolista nāves iemesls netiek atklāts, bet, kā ziņo vairāki avoti, Hanejkats savā dzīvesvietā Losandželosā bija iebarikādējies dzīvoklī un konfliktā ar policiju apšaudes laikā zaudējis dzīvību. Policiju izsaukusi basketbolista māte, kura apgalvoja, ka dēls dīvaini uzvedies.

Hanejkats, kurš nākamajā svētdienā svinētu savu 28 gadu jubileju, 2011.gadā tika izraudzīts NBA draftā ar 35.numuru, nonākot Sakramento "Kings" vienībā.

"Kings" rindās viņš divās sezonās aizvadīja 24 NBA mačus, kuros vidēji nospēlēja piecas minūtes, gūstot 1,2 punktus un izcīnot 1,0 atlēkušo bumbu.

Turpinājumā viņš pievienojās Izraēlas komandai Nescionas "Ironi", pēc tam divas sezonas pavadīja "Himki" vienībā. Aizpērn viņš papildināja Stambulas "Anadolu Efes" rindas", bet pirms aizvadītās sezonas atgriezās "Himki" rindās.

Aizvadītajā sezonā Hanejkats 17 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji guva 9,2 punktus, izcīnīja 5,4 atlēkušās bumbas un veica 1,8 rezultatīvas piespēles. Savukārt vienotajā līgā amerikāņu uzbrucējs vidēji guva 10,3 punktus, izcīnīja 6,4 atlēkušās bumbas un veica 2,1 rezultatīvu piespēli.