foto: REUTERS
31 gadu vecais Endijs Marejs atsauc savu dalību prestižajā Vimbldonā
Divkārtējais čempions Marejs atsauc dalību no Vimbldonas čempionāta.
Citi sporta veidi
2018. gada 1. jūlijs, 19:13

31 gadu vecais Endijs Marejs atsauc savu dalību prestižajā Vimbldonā

Jauns.lv / LETA

Divkārtējais šī turnīra čempions Endijs Marejs no Lielbritānijas atsaucis dalību no prestižā Vimbldonas tenisa čempionāta.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vimbldonas čempionāta pamatsacensības sāksies jau pirmdien, bet jau iepriekš bija bažas par 31 gadu vecā Mareja iespējām piedalīties šajā turnīrā, jo viņš jau ilgu laiku cenšas tiks galā ar gurna savainojuma sekām.

"Ar nožēlu man jāpaziņo, ka atsaucu savu dalību Vimbldonas čempionātā," paziņojumā izteicās Marejs. "Pēdējo desmit dienu laikā esmu ievērojami progresējis gan treniņos, gan spēlēs, bet pēc garākām pārrunām ar manu komandu esmu nonācis pie secinājuma, ka aizvadīt piecu setu mačus manā rehabilitācijas procesā būs nedaudz par agru."

Vimbldonas čempionātā Marejs pirmajā kārtā bija ielozēts pret francūzi Benuā Pēru.

Pirmo maču šajā sezonā Marejs aizvadīja 19.jūnijā, kad Londonas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar 6-2, 6-7 (4:7), 5-7 piekāpās Nikam Kirim no Austrālijas, bet pēc tam guva vienu uzvaru un cieta vienu zaudējumu Īstbornas turnīrā. Pirms tam brits spēlējis nebija 11 mēnešus.

Pasaules rangā brits nokritis līdz 156.vietai.

Brits ir trīskārtējs "Grand Slam" čempions, divus no šiem tituliem iegūstot Vimbldonā, bet vēl vienu ASV atklātajā čempionātā. Kopumā karjeras laikā viņš izcīnījis 45 ATP titulus.