foto: Edijs Pālens/LETA
Spožu čempionātu aizvadījušie hokejisti Latvijā neatgriezīsies kopā
Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā Dānijā izcīnīja astoto vietu.
Hokejs
2018. gada 18. maijs, 10:43

Spožu čempionātu aizvadījušie hokejisti Latvijā neatgriezīsies kopā

LETA

Latvijas izlases hokejisti, kuri ceturtdien Dānijā notiekošajā pasaules čempionātā izcīnīja astoto vietu, dzimtenē atgriezīsies dažādos laikos.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase ceturtdien pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar 2:3 aizraujošā cīņā piekāpās Zviedrijai, noslēdzot dalību turnīrā ar izcīnītu astoto vietu.

Latvijas hokeja izlase ceturtdaļfinālā tiekas ar Zviedriju

Latvijas hokeja izlase Kopenhāgenā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā tiekas ar spēcīgo Zviedrijas valstsvienību, kura šajās meistarsacīkstēs aizstāv pērn izcīnīto titulu.

gallery icon
153

Tikmēr atgriešanās Latvijā komandai nebūs vienkopus. Uzbrucējs Vitālijs Pavlovs un vārtsargs Kristers Gudļevskis uz Latviju devušies jau agrā piektdienas rītā, turklāt pēcāk atsevišķi lidoja arī brāļi Roberts un Rihards Bukarti, kā arī aizsargs Edgars Siksna, kuriem reiss no Kopenhāgenas būs caur Somijas galvaspilsētu Helsinkiem.

Pēcāk Latvijas Hokeja federācija (LHF) paziņoja, ka pirmā spēlētāju grupa jau ieradusies Latvijā, kamēr nākamās ielidos plkst.11.40, 13.25 un 17.40.

Līdzjutēji Kopenhāgenā pateicas hokejistiem par lielisko čempionātu

Latvijas izlase ceturtdien pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:2) piekāpās Zviedrijai, noslēdzot dalību turnīrā ar izcīnītu astoto vietu, ...

gallery icon
48

Neilgi pirms dienas vidus Latvijā ielidoja Miķelis Rēdlihs, Ralfs Freibergs, Gints Meija, video treneris Pēteris Groms un galvenā trenera palīgs Artis Ābols. Savukārt plkst.13.25 mājās atgriezīsies Gunārs Skvorcovs, Frenks Razgals, Ņikita Jevpalovs un Kristiāns Rubīns, kamēr plkst.17.40 ielidos Rodrigo Ābols, Elvis Merzļikins, Ronalds Ķēniņš un Kristaps Sotnieks.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā.

Pērn tika gūta desmitā vieta, bet vēl pirms tam, kad Latviju attiecīgi 2015.gadā vadīja Aleksandrs Beļavskis, bet 2016.gadā Leonīds Beresņevs, tā ieņēma 13.vietu, savukārt vēl pirms tam trīs čempionātos Teda Nolana vadībā Latvija 2012.gadā bija desmitā, bet nākamajos divos gados ieņēma 11.pozīciju.