foto: AP/Scanpix/LETA
Indrašis: "Šo maču pret Vāciju ilgi gaidījām"
"Veidojām momentus, metām pa vārtiem, nopelnījām vairākumus un darījām visu, kas bija jādara, lai uzvarētu," pēc mača teica Indrašis.
Hokejs
2018. gada 12. maijs, 20:47

Indrašis: "Šo maču pret Vāciju ilgi gaidījām"

LETA

Latvijas izlase sestdien pasaules čempionāta mačā pret Vāciju nodemonstrēja labu sniegumu, izturēja pretinieku spiedienu un paņēma trīs punktus, pēc mača sacīja uzvarētāju komandas uzbrucējs Miks Indrašis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas hokeja izlase sestdien Herningā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja olimpisko vicečempioni Vāciju, turpinot cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlase izcīnīja trešo uzvaru piecās spēlēs, ar astoņiem punktiem turnīra tabulā ieņemot ceturto vietu B apakšgrupā.

"Viegli nebija, taču katra spēle te ir smaga. Šo maču pret Vāciju ilgi gaidījām, jo viņi pēdējā laikā mūs bija apspēlējuši, tomēr mēs nenolaidām rokas, nepadevāmies un paņēmām trīs punktus," sacīja Indrašis, kurš šajā mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli.

"Mēs sākumā paši nebijām kārtīgi ieslēgušies, tāpēc pirmajā periodā vācieši nedaudz kontrolēja spēli, bet izturējām. Pēc tam aizgāja mūsu spēle, veidojām momentus, metām pa vārtiem, nopelnījām vairākumus un darījām visu, kas bija jādara, lai uzvarētu," piebilda uzbrucējs, kurš šajā mačā laukumā bija 19 minūtes un 41 sekundi, četras reizes metot pa vārtiem un nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +2.

Vācijas izlase lielākā zvaigzne šajā turnīrā ir uzbrucējs Leons Draizaitls, kuram bija vairākas labas iespējas, taču Latvijas izlase viņu spēja neitralizēt.

Latvijas hokejisti cīnās pret Vācijas izlasi: pasaules čempionāts Dānijā 2018. gada 12. maijā

gallery icon
80

"Tāds bija plāns, ka katrai maiņai pret Draizaitlu jāpievērš lielāka uzmanība. Sanāca labi. Draizaitls, protams, ir meistarīgs spēlētājs, viņam ripu ir grūti atņemt, tomēr likām arī viņam kļūdīties. Izdarījām visu pareizi," sprieda Indrašis, kurš piedalījās Latvijas izlases otro vārtu guvumā, kad ar metienu no zilās līnijas precīzs bija Guntis Galviņš.

Interesanti, ka pēc vārtu guvuma Indrašis un Galviņš abi rādīja vienādas kustības ar rokām, un kā izrādās, tad šis "priekšnesums" aizgūts no kāda videoklipa.

"Tas mums ar Gunti Galviņu ir atsevišķs stāsts. "Youtube", uzliekot dziesmu "Medūza", var redzēt, kā tur viena meitene mašīna priecājas. Tas ir no viņas," smejot sacīja hokejists, kurš šajā čempionātā vārtus vēl nav guvis, taču ir veicis četras rezultatīvas piespēles.

Līdzjutēji fanu teltī pie Kongresu nama vēro Latvijas maču ar Vāciju

Cilvēki skatās Pasaules hokeja čempionāta spēli starp Latvijas un Vācijas valstsvienībām fanu teltī pie Rīgas Kongresu nama.

gallery icon
20

Latvijas izlasi apakšgrupu turnīra noslēgumā vēl gaida spēles ar Kanādu un Dāniju, no kurām pēdējā būs izšķirošā par vietu ceturtdaļfinālā.

"Beigu grafiks ir diezgan saspringts, taču tā ir visām komandām. Domāju, ka rīt mums būs viegls treniņš, lai varam atpūsties un sagatavoties Kanādai. Nākamā spēle būs grūta, taču nesēdēsim tikai aizsardzībā, mēģināsim rādīt savu spēli. Darīsim to, ko treneris no mums prasa un, ko paši varam izdarīt," norādīja Indrašis.

B apakšgrupā vadībā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir ASV, tālāk ar desmit punktiem četros mačos ir Kanāda, kurai ar deviņiem punktiem seko Somija un Latvija, bet somiem ir viena spēle rezervē. Uzreiz aiz pirmā četrinieka ar astoņiem punktiem atrodas Dānija, tālāk ar pieciem punktiem seko Vācija, septīto vietu ar trim punktiem ieņem Norvēģija, bet bez punktiem cīnās Dienvidkoreja.

Hokeja fani Dānijā pirms Latvijas izlases spēles pret Vāciju 2018. gada 12. maijā

gallery icon
14

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.