foto: Edijs Pālens/LETA
Ķēniņš uzskata, ka Latvijas izlase pret somiem nepareizi spēlējusi aizsardzībā
Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš bija viens no aktīvākajiem spēlē pret Somiju.
Hokejs
2018. gada 7. maijs, 10:50

Ķēniņš uzskata, ka Latvijas izlase pret somiem nepareizi spēlējusi aizsardzībā

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta mačā svētdien Herningā pret Somijas izlasi nav rādījusi savu spēli, somiem izmantojot latviešu pieļautās kļūdas, pēc mača sacīja uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti svētdien savā otrajā pasaules čempionāta mačā ar 1:8 (0:3, 0:2, 1:3) kapitulēja Somijai.

"Sākums, varbūt, nebija tik slikts, bet beigu beigās dabūjām 1:8," pēc mača žurnālistiem sacīja Ķēniņš, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās.

Viņš uzsvēra, ka pret somiem vajadzēja spēlēt fiziskāk, taču tas nav noticis.

"Mēs nerādījām savu spēli, bet to, ko gribēja pretinieki. Daudzus "golus" mēs viņiem paši iedevām. Kopsummā spēlējām tīri normāli, ja vien nebūtu kļūdījušies. Kad dabūjām trešo, tad ceturto golu, tad bija lūzuma brīdis. Pirms tam mēģinājām turēt līdzi, taču neizdevās, jo spēlējām tehniski, nevis pretinieku korpusā, tāpēc somiem viss izdevās," sprieda šosezon par Šveices čempionu kļuvušais hokejists.

Ķēniņš šajā mačā bija viens no aktīvākajiem Latvijas izlases hokejistiem, izveidojot arī vairākus labus momentus, tomēr ar vārtu gūšanu viņam un maiņas biedriem nesekmējās.

Pasaules čempionāta spēle hokejā starp Latvijas un Somijas valstsvienībām

Latvijas hokeja izlase svētdien Dānijā notiekošā pasaules čempionāta elites divīzijas B apakšgrupas otrajā mačā ar 1:8 (0:3, 0:2, 1:3) zaudēja ...

gallery icon
52

"Tagad jāapstrādā šī spēle savās galvās, tad vēl 20 minūtes un tad to aizmirstam, rīt ir jauna diena," uzbrucējs jau domās bija pie nākamajām cīņām.

Viņš šajā mačā laukumā bija 16 minūtes un 18 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un negatīvu lietderības rādītāju -2.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas hokejisti turnīra ievadā ar 3:2 pagarinājumā pārspēja Norvēģiju.

Latvijai otrdien gaidāma tikšanās ar Dienvidkoreju, divas dienas vēlāk ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15.maijā ar spēli pret Dāniju.

B grupā līdere ar maksimāli iespējamiem sešiem punktiem divās spēlēs ir Somija, kam ar pieciem punktiem seko ASV. Kanādieši tikmēr iekrājusi četrus punktus, bet trīs punktus ieguvusi Norvēģija, kamēr pa diviem punktiem guvušas Latvija, Dānija un Vācija. Savukārt Dienvidkoreja pagaidām ir bez punktiem.

Līdzjutēji pirms Pasaules čempionāta spēles hokejā starp Latvijas un Somijas valstsvienībām 2018. gadā

Latvijas hokeja izlase svētdien Dānijā notiekošā pasaules čempionāta elites divīzijas B apakšgrupas otrajā mačā ar 1:8 (0:3, 0:2, 1:3) zaudēja ...

gallery icon
41

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.