foto: AP
Porziņģa krekliņam Nr.6 joprojām labs noiets
Porziņģa krekli arī šosezon septītie pirktākie NBA.
Basketbols
2018. gada 17. aprīlis, 20:24

Porziņģa krekliņam Nr.6 joprojām labs noiets

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa spēļu krekli šajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā bijuši septītie pārdotākie visā līgā, ziņo sacensību rīkotāji.

Pēc NBA interneta veikala datiem Porziņģa spēļu krekli bija septītie pārdotākie 2017./2018.gada regulārajā sezonā. Pirmajā vietā pēc pārdošanas apjomiem bija Goldensteitas "Warriors" zvaigznes Stefana Karija krekli, bet otrajā vietā atradās Klīveldnas "Cavaliers" zvaigzne Lebrons Džeimss.

Savukārt trešajā vietā bija Karija komandas biedrs Kevins Durants, bet aiz viņa atradās tādi spēlētāji kā Milvoki "Bucks" līderis Jannis Adetokunbo, Bostonas "Celtics" spīdeklis Kairijs Ērvings un Oklahomasitijas "Thunder" vilcējspēks Rasels Vestbruks.

Porziņģis attiecīgi palika aiz visām iepriekšminētajām NBA zvaignzēm, kamēr vienu vietu aiz liepājnieka ierindojās Filadlefijas "76ers" centrs Žoels Embīds, bet pēc tam sekoja Hjūstonas "Rockets" līderis Džeimss Hārdens. Tikmēr labāko desmitnieku noslēdz Embīda komandas biedrs un NBA debitants Bens Simonss.

Šīs sezonas sākumā Porziņģa krekli bija piektie pārdotākie, bet 2016./2017.gada regulārās sezonas izskaņā tie bija septītie vislabāk pārdotie.

Savukārt savā debijas sezonā latvietis šajā rādītājā bija ceturtajā vietā, zaudējot vienīgi Karijam, slavenajam Kobem Braientam un Džeimsam.

Pašlaik 22 gadus vecais Porziņģis atkopjas no ceļgala krustenisko saišu traumas, bet laukumā viņš varētu atgriezties vien gada beigās.

Porziņģis šosezon 48 spēlēs vidēji iemeta 22,7 punktus, būdams "Knicks" rezultatīvākais spēlētājs.

"Knicks" šosezon ar 28 uzvarām 82 spēlēs Austrumu konferencē ieņēma 11.vietu, jau piekto gadu pēc kārtas neiekļūstot izslēgšanas turnīrā.