Hokejs
2018. gada 29. marts, 21:00

Arī Jānis Sprukts atsaka Latvijas hokeja izlasei

LETA

Pieredzējušais latviešu uzbrucējs Jānis Sprukts nepalīdzēs Latvijas valstsvienībai maijā gaidāmajā pasaules čempionātā, portālam "Sportacentrs.com" apstiprināja hokejists.

Jau vēstīts, ka veselības problēmu dēļ izlasē šoreiz nebūs arī iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram pagājušajā nedēļā tika veikta rokas operācija. Tāpat komandā nebūs arī pieredzējušā uzbrucēja Laura Dārziņa un vārtsarga Jāņa Kalniņa, kuriem arī nepieciešams savest kārtībā veselību. Zem jautājuma zīmes ir arī aizsarga Artūra Kuldas dalība meistarsacīkstēs.

Spruktam vakar tika veikta pleca operācija, kā dēļ 36 gadus vecais uzbrucējs nepaspēs pienācīgi atkopties, lai varētu cīnīties par vietu izlases sastāvā.

Sprukts kopumā piedalījies 12 pasaules čempionātos, tostarp arī pērn, kad Latvijas izlasē sešos mačos izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Aizpagājušajā nedēļā viņš palīdzēja "Kurbada" vienībai triumfēt "Optibet" Hokeja līgā (OHL) un izcīnīt valsts čempiones titulu. Latvijas čempionāta regulārajā turnīrā Sprukts 22 mačos atzīmējās ar 12 vārtiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm, kamēr deviņos "play-off" mačos viņa kontā trīs vārti un sešas piespēles.

Kā aģentūrai LETA atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Edgars Gaross, ceturtdien izlases rindas papildinājis aizsargs Ralfs Freibergs. Tāpat ar valstsvienību ir arī Čehijas čempionāta regulārā turnīra ceturtais rezultatīvākais spēlētājs Roberts Bukarts, kurš aizvada treniņus svaru zālē.

Latvijas izlase pasaules čempionātā Herningas pilsētā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Pasaules čempionāts Kopenhāgenā un Herningā ilgs no 4. līdz 20.maijam.