Pazudušo skolnieci Samantu atrada Latvijas izlases hokejists Ervīns Muštukovs, nevis policija
Ar Latvijas hokeja izlases vārtsarga Ervīna Muštukova palīdzību tika atrasta pirms divām nedēļām mistiski pazudusī 15 gadus vecā skolniece Samanta Grāvelsiņa.
Sporta zvaigznes
2016. gada 30. marts, 06:31

Pazudušo skolnieci Samantu atrada Latvijas izlases hokejists Ervīns Muštukovs, nevis policija

Jauns.lv

Divas nedēļas prombūtnē esošo Samantu Grāvelsiņu policija un radinieki spēja atrast vienīgi ar Latvijas hokeja izlases vārtsarga Ervīna Muštukova palīdzību. Hokejists ar viltību Samantu uzaicināja uz „aklo randiņu”, kur viņu sagaidīja policisti.

„Sēdējām ar draugiem kompānijā un skatījāmies internetā bezvests.lv paziņojumu, ka ir pazudusi Samanta. Es viņu nepazinu, bet manu draugu draugi gan. Nodomājām, ka tas nav normāli, ka bērns jau divas nedēļas pazudis, tāpēc nolēmu palīdzēt viņu atrast. Tas bija 27. martā, ap desmitiem vakarā. Samanta tajā laikā bija tiešsaistē portālā Draugiem.lv, tātad nebija īsti pazudusi. Es, uzdoties par viņas pielūdzēju, Samantu uzaicināju uz „aklo randiņu” nākamajā dienā Pārdaugavā pie Mārupītes, netālu no „Zelta boulinga”. Es uz turieni neaizgāju, jo nedzīvoju Rīgā, bet par to paziņoju policijai, kura tur arī meiteni sastapa. Protams, nejautāju viņai, kāpēc viņa bija aizgājusi no mājām, zvanīju viņai no nepazīstama numura, lai viņa man „uzticētos”,” portālam Kasjauns.lv pastāstīja Muštukovs.

Jāteic, ka ne policijai, ne Samantas radiniekiem prātā neienāca tāda viltība kā Muštukovam. Hokejists piebilda: „Man pietika tikai ar divu stundu ieguldīta sava laika, lai atrastu bērnu. Šī ir arī laba paraugstunda pārējām padsmitgadniecēm, kā neiet uz randiņiem ar svešiniekiem. Pateicoties man, policijai izdevās atrast meiteni”.

"Ētisku apsvērumu dēļ" neko stāstīt nevēlējās

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 14. martā ap pulksten 11.00 15 gadus vecā astotās klases skolniece Samanta Grāvelsiņa devās pastaigā ar suni no savas mājas Ziepniekkalnā un neatgriezās mājās. Par to ziņoja meitenes radinieki. Pēc Samanta mātes teiktā, suni trešajā dienā pēc meitenes pazušanas kāds atvedis uz skolu, un no turienes Samantas klasesbiedri to atveduši mājās un atdevuši viņai.

Par Samantas pazušanu ziņoja portāls Bezvests.lv, kas apvieno brīvprātīgos, kuri pēc pašu iniciatīvas un bez atlīdzības palīdz meklēt pazudušus cilvēkus. Pirmdien šajā portālā parādījās priecīga ziņa, ka Samanta ir laimīgi atradusies. Bezvests.lv neko sīkāk par viņas pazušanas apstākļiem neatklāja: "Bērns pagaidām uz kontaktu neiziet, ir vieglā šoka stāvoklī, bet ar veselību viss ir kārtībā. Izglābta no „draugu” loka un atgriezusies ģimenē. Ētisku principu dēļ neko citu pastāstīt nevaram".

Meitenes mobilais telefons no pazušanas brīža bija izslēgts trīs dienas. Ceturtajā dienā tālrunis sāka darboties un uz satraucošiem mātes zvaniem sāka nākt SMS ne Samantas stilā. Bet saruna nenotika. Māte nedzirdēja meitas balsi, un tāpēc nebija pārliecināta, ka tieši meita raksta īsziņas. Māte pieprasīja, lai viņas meita runā ar viņu personīgi, bet viņas vietā atbildēja cilvēks, kurš nosauca sevi par Samantas draudzenes tēvu, un teica, ka ar Samantu viss ir labi. Bet balss izklausījās pārāk jauna, lai cilvēks būtu Samantas draudzenes tēvs. To Samantas māte tieši pateica zvanītājam. Pēc tam ne uz īsziņām, ne uz telefona zvaniem 15 gadus vecās skolnieces telefons vairs neatbildēja.

Muštukovs jau iepriekš bijis labs palīgs policijai

Kasjauns.lv jau 2014. gada pavasarī rakstīja, ka Ervīna Muštukova godaprāts palīdzējis atrisināt spēļu pirkšanas skandālu Dānijas čempionātā. Muštukovs tajā laikā pārstāvēja Dānijas komandu "Esbjerg" un par skandāla galveno vaininieku kļuvis cits šīs vienības vārtsargs Deniss Jensens.

2014. gada sākumā Jensens pirms spēles ar "Rungsted" vienību pārliecināja savus komandas biedrus, Dānijas izlases spēlētāju Kirilu Starkovu un kanādieti Taileru Mosjenko iesaistīties nelikumīgajās darbībās. Starkovam un Mosjenko bija jāpalīdz, lai "Rungsted" hokejisti pirmajā trešdaļā gūtu vismaz vienus vārtus, bet pats Jensens bija uzlicis papildu likmi, ka pretinieki gūs vismaz divus vārtus, ko pats palīdzēja realizēt, jo sargāja "Esbjerg" vienības vārtus. Šajā mačā "Rungsted" pēc pirmās trešdaļas bija vadībā ar 3:2, bet visā mačā svinēja uzvaru ar 7:4.

2014. gada janvāra otrajā pusē viņš nelikumīgajās darbībās vēlējās iesaistīt "Esbjerg" pamatvārtsargu Muštukovu, piedāvājot viņam naudu, lai tiktu ielaists nepieciešamais vārtu skaits divos mačos ar Odenses "Bulldogs" vienību. Tomēr Muštukovs pēc piedāvājuma saņemšanas vērsies pie savas komandas vadības.

Pēc apstākļu noskaidrošanas Jensens, Starkovs un Mosjenko nekavējoties tika atlaisti no "Esbjerg" komandas.

Savukārt vēlāk viņiem piemēroti sodi un, kā jau prognozēts, visbargāk sodīts nelikumību organizators Jensens, kuram piešķirta viena gada diskvalifikācija un 12 550 (1706 eiro) liels naudas sods. Sportistam soda nauda piespriesta tieši tik liela, cik viņš par savām nelikumīgajām darbībām bija nopelnījis bukmeikeru kantoros. Tikmēr Starkovam un Mosjenko piespriestas piecu spēļu diskvalifikācijas, kā arī attiecīgi 12 000 un 4000 kronu (1632 un 544 eiro) lieli naudas sodi, kas arī ir viņu nopelnītās naudas apmērā.

Kasjauns.lv/Foto: Bezvests.lv, Edijs Pālens/LETA/LOK