foto: EPA/LETA
Šoreiz kleita nepievīla: Papadaki/Sizerons izcīna trešo pasaules čempionu titulu dejās uz ledus
Summā francūži tika pie 207,20 punktiem, kas ir jauns planētas rekords.
Citi sporta veidi
2018. gada 24. marts, 21:29

Šoreiz kleita nepievīla: Papadaki/Sizerons izcīna trešo pasaules čempionu titulu dejās uz ledus

LETA

Francijas daiļslidošanas deju pāris Gabriela Papadaki un Gijoms Sizerons sestdien Itālijas pilsētā Milānā triumfēja planētas meistarsacīkstēs dejās uz ledus.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs sudraba godalgas ieguvušais Francijas duets piektdien par savu priekšnesumu īsajā programmā nopelnīja 83,73 punktus, kas ir jauns pasaules rekords. Savukārt sestdien viņi izvēles programmā tika pie 123,47 punktiem, arī labojot rekordu.

Summā francūži tika pie 207,20 punktiem, kas ir jauns planētas rekords.

Tikmēr otro vietu ar 196,64 punktiem ieņēma amerikāņi Medisona Habela un Zakarijs Donohjū, bet trešie bija kanādieši Keitlina Vīvere un Endrjū Požē, kas nopelnīja 192,35 punktu.

Papadaki un Sizerons ir pasaules čempionātā triumfēja arī 2015. un 2016.gadāi, bet pērn viņi palika otrie aiz kanādiešiem Tesas Virtū un Skota Moira, kuri šoreiz savu planētas čempionu titulu neaizstāv.

foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Gabrielas Papadakis un Gijoma Sizerona dejas beigās tērpa sagriešanās dēļ tika atsegta Papadaki krūts, kā rezultātā Francijas duets zaudēja punktus un olimpisko spēļu zelta medaļu.

Jāpiebilst, ka Papadaki un Sizerons februārī olimpiskajās spēlēs tieši īsajā programmā piedzīvoja nepatīkamus brīžus, jo dejas beigās tērpa sagriešanās dēļ tika atsegta Papadaki krūts, kā rezultātā Francijas duets zaudēja punktus.

Jau vēstīts, ka Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien izcīnīja augsto vietu vīru sacensībās, kamēr Angelina Kučvaļska trešdien īsajā programmā piedzīvoja kritienu un palika pēdējā vietā starp 37 dalībniecēm, netiekot pie izvēles slidojuma.