"Knicks" galvenais treneris pieļauj, ka Porziņģim sezona varētu būt beigusies
Rembiss: "Es būtu pēdējais cilvēks, kurš ieteiktu Porziņģim atgriezties un nokļūt situācijā, kurā viņš varētu sev nodarīt vēl lielāku kaitējumu. Tas no mūsu puses būtu smieklīgi, ja mēs viņam spiestu spēlēt. Ārsti to nepieļautu."
Basketbols
2016. gada 2. aprīlis, 11:40

"Knicks" galvenais treneris pieļauj, ka Porziņģim sezona varētu būt beigusies

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš iedzīvojies pleca savainojumā, šīs sezonas atlikušajos piecos Ņujorkas "Knicks" mačos varētu vairs nepiedalīties, pieļauj komandas galvenais treneris Kurts Rembiss, kura vadītā komanda tikmēr piektdien mājās guva uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē pret Bruklinas "Nets".

Porziņģis piektdien pleca sastiepuma dēļ izlaida otro spēli pēc kārtas, bet "Knicks", kas jau ir zaudējusi izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs, mājās guva uzvaru pār "Nets" ar 105:91 (18:17, 29:29, 30:24, 28:21), pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Jau ziņots, ka ceturtdien Porziņģa plecam veica magnētisko rezonansi, kurā nopietnu savainojumu nekonstatēja, taču basketbolistam ir labā pleca sastiepums un savainotā vieta ir pietūkusi, tāpēc nav skaidrs, kad viņš varētu atgriezties laukumā, jo "Knicks" vēlas, lai viņš pilnībā atveseļotos.

"Es būtu pēdējais cilvēks, kurš ieteiktu Porziņģim atgriezties un nokļūt situācijā, kurā viņš varētu sev nodarīt vēl lielāku kaitējumu. Tas no mūsu puses būtu smieklīgi, ja mēs viņam spiestu spēlēt. Ārsti to nepieļautu," par situāciju ar latviešu basketbolistu skaidroja Rembiss.

Treneris nevarēja atbildēt, kad Porziņģis varētu atgriezties laukumā, sakot, ka tas būs atkarīgs no spēlētāja pašsajūtas. "Skatīsimies, kas notiks ar pietūkušo plecu un kā tas jutīsies, vai plecā atgriezīsies spēks un kustība. Taču es nezinu, kad tas varētu notikt, iespējams, kuru katru dienu. Tomēr viņš spēlēs tikai tad, kad jutīsies komfortabli un viņam vairs nevajadzēs uztraukties par savainoto plecu," Rembiss pieļāva, ka debitants šosezon arī var nepagūt atgūties.

Kā vēstīts, pleca savainojumu Porziņģis guva pirmdien mačā pret Ņūorleānas "Pelicans". Latvietis nobloķēja pretinieku spēlētāja Alonso Džī mēģinājumu triekt bumbu grozā no augšas, taču neveiksmīgi nokrita un sasita labo plecu.

Porziņģis bloķē Alonso Džī un piezemējoties sasit plecu - video:

Savā NBA debijas sezonā Porziņģis līdz šim izlaidis piecas spēles. Janvāra beigās viņš slimības dēļ palika malā cīņā ar Toronto "Raptors". Savukārt martā Porziņģis nepiedalījās trīs spēlēs, jo kājas savainojuma dēļ nespēlēja pret Detroitas "Pistons", pēc tam vēdera vīruss viņam liedza doties laukumā pret Losandželosas "Lakers", visbeidzot trešdien jau pleca savainojuma dēļ viņš izlaida maču ar Dalasas "Mavericks" un piektdien ar "Nets". "Knicks" no piecām spēlēm, ko Porziņģis izlaida, trijās izcīnīja uzvaras.

Piektdien pret "Nets" labu sniegumu nodemonstrēja "Knicks" rezervists Lengstons Gelovejs, kurš sameta 18 punktus, no tiem 14 pēdējā ceturtdaļā, kurā mājinieki veica izšķirošo izrāvienu, kamēr Deriks Viljamss, kurš sākumsastāvā aizvietoja savainoto Porziņģi, guva 16 punktus. "Knicks" šo maču aizvadīja arī bez traumu guvušā pamatsastāva saspēles vadītāja spāņa Hosē Kalderona, kuru aizstāja Džerians Grānts, kurš sameta 14 punktus.

Bruklinas vienībā Šons Kilpetriks sameta 17, bet Merkels Brauns un Brūks Lopess pa 16 punktiem katrs.

Pēc šī mača "Knicks" šosezon paredzētas vēl piecas spēles.

Šosezon Porziņģis piedalījies 72 mačos, vidēji guvis 14,3 punktus, izcīnījis 7,3 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,9 pretinieku metienus.

Ar 31 uzvaru 76 spēlēs "Knicks" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas 13.vietā, bet ir jau zaudējusi teorētiskas izredzes sasniegt NBA izslēgšanas spēles. "Nets" ar 21 panākumu 76 mačos ir tieši vienu pozīciju zemāk par "Knicks" basketbolistiem.


LETA/Foto: EPA/LETA