foto: Facebook.com
Visu laiku Latvijas labākās kalnu slēpotājas meita trešo gadu pēc kārtas uzvar neoficiālajā pasaules čempionātā bērniem
Jaunais kalnu slēpošanas talants Dženifera Ģērmane trasē.
Citi sporta veidi
2018. gada 10. marts, 00:09

Visu laiku Latvijas labākās kalnu slēpotājas meita trešo gadu pēc kārtas uzvar neoficiālajā pasaules čempionātā bērniem

LETA

Visu laiku labākās Latvijas kalnu slēpotājas Ullas Ģērmanes (Lodziņas) meita Dženifera piektdien Itālijā trešo gadu pēc kārtas triumfēja Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) jauniešu kausa kalnu slēpošanas sacensībās, kas tiek dēvētas par neoficiālo pasaules čempionātu bērniem, sociālajā tīklā "Facebook" vēsta organizatori.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunā latviete šogad startēja U-16 vecuma grupā un tuvāko sekotāju Rosu Pohjolainenu no Somijas slaloma sacensībās divu braucienu summā apsteidza par 2,73 sekundēm.

Milzu slaloma sacensības risināsies sestdien.

Pirmoreiz viņa šajās sacensībās triumfēja pirms diviem gadiem, kad bija labākā slalomā U-14 grupā, bet pērn starp U-14 sportistēm triumfēja gan slaloma, gan milzu slaloma disciplīnā.

Dženifera Ģērmane ar ģimeni ikdienā trenējas un piedalās sacensībās Austrijā. Šajās jauniešu sacensībās savulaik uzvarējuši vai godalgotas vietas ieguvuši vairāki pašlaik pasaules vadošie kalnu slēpotāji.

Ulla Lodziņa pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu beigās PSRS izlases sastāvā vairākas reizes bija piecpadsmitniekā Pasaules kausa sacensībās un reizi pat spēja finišēt ceturtā, kā arī tika pie medaļas pasaules junioru čempionātā.