foto: AFP/Scanpix/LETA
Ko vajag, lai spēlētu pret Brazīlijas futbola izlasi? Izskanējušas dažas prasības
Neskatoties uz viņu ambīcijām pieticīgo 4. vietu 2014. gada Pasaules kausā savā laukumā, Brazīlijas futbolistu dominance spēcīgajā Dienvidamerikas kvalifikācijas zonā apliecinājusi šīs izlases spēku un favorītu statusu pirms spēlēm Krievijā.
Futbols
2018. gada 6. marts, 05:28

Ko vajag, lai spēlētu pret Brazīlijas futbola izlasi? Izskanējušas dažas prasības

Jauns.lv

Futbols jau ilgstoši tiek uzskatīts par pasaules sporta karali, bet brazīlieši par šā sporta veida lielākajiem burvjiem un brīnumdariem, neskatoties uz to, ka šobrīd Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā viņi atrodas otrajā vietā aiz Vācijas.

Brazīlija ir vienīgā valsts, kura futbola Pasaules kausu ir izcīnījusi piecas reizes, kamēr Itālijai un šā brīža trofejas turētājai Vācijai (trīs no tiem kā Vācijas Federatīvajai Republikai) ir četri tituli. Tieši brazīlieši tiek uzskatīti par šīs komandu sporta spēles lielākajiem virtuoziem jau daudzu gadu garumā.

Latvijas futbola izlase, kura šobrīd FIFA rangā ieņem necilo 132. vietu, atrodoties starp tik eksotiskām valstīm kā Svazilendu un Libēriju, vēl necik sen bija novērtēta futbola pasaulē krietni augstāk. 1999. gadā mūsu izlasei bija iespējas savus spēkus izmēģināt pret pasaules korifejiem - Brazīliju, kad tika piedzīvots nebūt ne kaunpilns zaudējums - ar 0:3. Toreiz ar precīziem sitieniem izcēlās pasaules futbola superzvaigznes Alekss, Roberto Karlušs un Ronaldo.

Pēdējo gadu sniegums gan Dienvidamerikas un visas pasaules futbola grandam nerada nekādas vēlmes šādu spēli atkārtot, tomēr mūsu austrumu kaimiņi Krievija pie šāda eksāmena ir tikuši.

Vācijas futbola fani līksmo par savas komandas triumfu spēlē pret Brazīliju

gallery icon
8

Šovasar Krievijā norisināsies Pasaules kauss futbolā, bet sacensību rīkotāji jau pēc divarpus nedēļām (23. martā) uz savas ādas varēs izjust kājbumbas lielvalsts spēku. Futbola svētku rīkotāji, kuri šobrīd FIFA rangā ieņem pieticīgo 61. vietu, varēs izbaudīt šā sporta veida grandus.

Pēdējās dienās Krievijas presei ir pienākusi informācija par prasībām, ko Brazīlijas futbola izlase vēlas sagaidīt Maskavā jau pirms pārbaudes spēles "Lužņiku" stadionā. Vēlmes savā ziņā nav nemaz tik utopiskas, salīdzinot ar daudzu pasaules vadošo estrādes mākslinieku untuniem.

Brazīlijas izlases fani emocionāli reaģē uz komandas sagrāvi

gallery icon
27

Brazīlijas futbolistiem katru no trim dienām, kuras viņi pavadīs Krievijā, ir nepieciešami 200 kilogrami ledus, ko sportisti izmantos krioterapijai, lai izvadītu no muskuļiem pienskābes. Savukārt ik uz soļa: gan mača arēnā, gan treniņu hallē "Otkritiye arena", gan viesnīcā allaž ir jābūt pieejamiem arbūziem, banāniem un vīnogām, jo sportistiem ik uz soļa ir jātiek pie enerģijas avotiem.

Desmitiem jauno futbola fanu pie viesnīcas gaida savus elkus - Portugāles izlasi

Desmitiem jauno futbola fanu pie viesīcas pieczvaigžņu viensīcas "Radisson Blu Rīdzene" ceturtdien pacietīgi gaidīja savus elkus - Portgāles futbola izlasi, ...

gallery icon
87

Pagājušajā vasarā Latvijā viesojās arī šā brīža FIFA ranga trešā spēcīgākā komanda Portugāle, kura ir arī Eiropas čempione. Jādomā, ka viņu prasības Rīgā diez vai bija diez ko pieticīgākās, jo viesošanās laikā viesnīcā "Radisson Blu Rīdzene Hotel", citu apmeklētāju klātbūtne nebija pieļaujama.

Latvija pret Portugāli Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē futbolā

gallery icon
80

Portugāles futbolisti ierodas Rīgā un steidz uz viesnīcu

Portugāles futbolisti ierodas Rīgā un steidz uz viesnīcu

gallery icon
17