foto: REUTERS
Kobe Braients gandarīts, ka pieciem NBA čempiontituliem pievienojis arī "Oskaru"
Karjeru beigusī basketbola zvaigzne Kobe Braients.
2018. gada 5. marts, 21:34

Kobe Braients gandarīts, ka pieciem NBA čempiontituliem pievienojis arī "Oskaru"

LETA

Karjeru beigusī basketbola zvaigzne Kobe Braients, kurš piecas reizes kļuvis par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu, ar pirmo mēģinājumu ieguvis arī "Oskaru", kas viņam radījis vēl lielākas trīsas nekā uzvaras kopā ar Losandželosas "Lakers".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sajūtas vēl labākas nekā pēc uzvaras čempionātā. Varu apzvērēt," Braients sacīja pēc Kinoakadēmijas balvas saņemšanas par "Dear Basketball", animācijas īsfilmu, kurai viņš pats uzrakstīja scenāriju un producēja.

"Dear Basketball" pamatā ir viņa 2015.gadā uzrakstītā piecu minūšu poēma, kurā viņš paziņoja par savu pēdējo sezonu NBA.

Filmā atainotas ar roku zīmētas epizodes no Braienta karjeras, basketbolistam paužot vēstījumu par ziedošanos sportam kopš zēna gadiem līdz pat atklāsmei, ka ķermenis vairs neļauj viņam sacensties augstākajā līmenī.

Braients, kurš NBA nospēlēja 20 sezonas, izveidoja savu kompāniju "Kobe Studios".

"Sportistam smagākais ir atmesta savu ego un sākt no jauna. Jāmācās atkal no jauna, bet, kā jūs zināt, tas ir visgrūtākais," sacīja Braients.

"Oskaru" ieguva vēl viena ar sportu saistīta filma - filma "Icarus", ko atzina par labāko dokumentālo lenti, kas vēsta par bijušo Maskavas Antidopinga laboratorijas vadītāju Grigoriju Rodčenkovu, kurš pārbēga uz ASV un kļuva par ziņotāju Krievijas valsts atbalstītajā dopinga skandālā.

Kā vēstīts, par labāko filmu tika atzīta režisora Giljermo del Toro fantastikas lente "The Shape of Water".