foto: Reuters/Scanpix/LETA
Izcilais basketbolists Kobe Braients ar pirmo piegājienu tiek pie "Oskara"
Pieckārtējais NBA čempions turpina uzvarēt arī pēc sportista karjeras beigām.
Sporta zvaigznes
2018. gada 5. marts, 09:41

Izcilais basketbolists Kobe Braients ar pirmo piegājienu tiek pie "Oskara"

Jauns.lv

Animācijas īsmetrāžas filma "Dear Basketball" ("Dārgais Basketbol"), kurā tiek stāstīts par Losandželosas "Lakers" leģendas dzīvi un karjeru, saņemusi prestižo "Oskara" balvu

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Losandželosā pasniegti "Oskari" 2018

gallery icon
50

Jauns.lv jau ziņoja, aizvadītajā naktī Losandželosā slavenajā "Dolby" kinoteātrī notika jubilejas - 90. - "Oskaru pasniegšanas ceremonija. Tajā pie balvas tika arī pirms diviem savu spožo basketbolista karjeru noslēgušais Kobe Braients.

Filmas veidošanā, kuras producents bija pats Braients,  piedalījās ar slavenais komponists Džons Viljamss sarakstījis mūziku tādām fimām kā: "Zvaigžņu kari" (filmu sērijai), "Žokļi", "Supermens", "Indiana Džonss" (filmu sērijai), "Citplanētietis", "Kapteinis Āķis", "Juras laikmeta parks", "Šindlera saraksts" , "Viens pats mājās" un pirmajām trim "Harija Potera" filmām) un animators Glens Kīns, kurš ilgus gadus sadarbojies ar "Walt Disney" studiju, ieskaitot tādus šedevrus kā "Mazā Nāriņa" un "Aladins".

Vien piecas minūtes un 22 sekundes garā filma savu pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada aprīlī Traibekas kinofestivālā. Sižeta līnijas pamatā tiek izmantots Braienta dzejolis, ar kuru viņš paziņoja par savas sportista karjeras beigām. Piedevām filmas aizkadrā pats slavenais sportists arī lasa šo dzejoli.