foto: Vida Press
Pitsburgas "Penguins" piesaista trīs konkurentus mūsu hokejistam Bļugeram
Teodora Bļugera iespēja tuākajā laikā sagaidīt debiju NHL nedaudz attālinājusies.
Hokejs
2018. gada 24. februāris, 15:33

Pitsburgas "Penguins" piesaista trīs konkurentus mūsu hokejistam Bļugeram

Kasjauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) iepriekšējās sezonas čempione Pitsburgas "Penguins" savā rīcībā ieguvusi kanādiešu uzbrucēju Deriku Brasāru, tādējādi piesakot ambīcijas trešo gadu pēc kārtas izcīnīt Stenlija kausu.

"Penguins" uzbrucēju rindas ievērojami papildinājusi dažas dienas pēc tam, kad atpakaļ uz Amerikas Hokeja līgu (AHL) tika nosūtīts šajā pozīcijā spēlējošais latvietis Teodors Bļugers, kurš sešas spēles palika rezervē, tā arī nesagaidot savu debiju NHL.

Pašlaik 30 gadus vecais Brasārs tika iegūts no Otavas "Senators" trīs komandu darījumā, kurā bija iesaistīta arī NHL debitante un kopvērtējuma līdere Vegasas "Golden Knights".

"Penguins" šajā darījumā ieguva arī šī gada drafta trešās kārtas izvēles tiesības, kanādiešu uzbrucēju Vinsu Danu, kurš NHL vēl nav dabitējis, un zviedru uzbrucēju Tubīasu Lindberju, kurš NHL aizvadījis sešus mačus un, visticamāk, pievienosies Bļugera pārstāvētajai Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komandai AHL.

Savukārt "Senators" ieguva amerikāņu aizsargu Aienu Kolu, zviedru vārtsargu Filipu Gustavsonu, šī gada drafta pirmās kārtas izvēli un nākamā gada trešās kārtas izvēli.

Tikmēr uz "Golden Knights" tika mazrezultatīvais kanādiešu uzbrucējs Raiens Rīvss, kurš pirms tam spēlēja Pitsburgā, un šī gada ceturtās kārtas izvēle.

Brasārs šosezon 58 spēlēs guvis 18 vārtus, veicis 20 rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -1. NHL karjeras laikā viņš 702 spēlēs guvis 159 vārtus un veicis 261 rezultatīvu piespēli.

Savas visas 12 sezonas NHL viņš pārstāvējis tikai Austrumu konferences komandas - Kolumbusas "Blue Jackets", Ņujorkas "Rangers", "Senators" un tagad arī "Penguins".

"Penguins" ar 76 punktiem 62 spēlēs Austrumu konferencē atrodama ceturtajā vietā, bet Metropoles divīzijā pēc piektdienas uzvaras 6:1 (1:0, 3:1, 2:0) pār Karolīnas "Hurricanes" pakāpusies uz pirmo pozīciju.