foto: AFP/Scanpix/LETA
Atklājas skumja patiesība par daudzu tik iemīļoto Ziemeļkorejas daiļavu armiju
Daiļavu armijai netrūkst atbalstītāju visā pasaulē, tomēr tikai retais nojauš, kam patiesībā šīs meitenes gājušas cauri.
2018. gada 24. februāris, 05:30

Atklājas skumja patiesība par daudzu tik iemīļoto Ziemeļkorejas daiļavu armiju

Kasjauns.lv

Kāda bijusī Ziemeļkorejas armijas pārstāve atklājusi skumju patiesību par Phjončhanas olimpisko spēļu vienu no simboliem - eleganto Ziemeļkorejas karsējmeiteņu jeb daiļavu armijas sūro ikdienu.

Ziemeļkorejas daiļavu armija Phjončhanas olimpiskajās spēlēs

Kāds bijušais Ziemeļkorejas karavīrs atklājis skumju patiesību par Phjončhanas olimpisko spēļu vienu no simboliem - eleganto Ziemeļkorejas karsējmeiteņu jeb daiļavu ...

gallery icon
95

Bijusī Ziemeļkorejas armijas mūziķe Sjeona Lī sarunā ar "Bloomberg" televīziju atklājusi, ka pievilcīgajām karsējmeitenēm sava olimpisko spēļu ceļojuma laikā ir ne vien jāatbalsta tautieši, bet arī seksuāli jāizklaidē savas valsts amatpersonas.

Lī, kura no Ziemeļkorejas aizbēga jau 2008. gadā, atklāja, ka vairums skatītāju nemaz nespēj iedomāties, ka viņas ārpus kamerām patiesībā ir seksa verdzenes. "No ārpuses varbūt viņu priekšnesumi izskatās eleganti, bet viņām ir jādodas arī uz ballītēm, kurās jāsniedz seksuāli pakalpojumi."

Viņa piebilst: "Meitenēm jādodas uz centrālā politbiroja pasākumiem un jāpārguļ ar tur esošajiem cilvēkiem, neņemot vērā to, ka viņas to varbūt nemaz nevēlas. Šāda veida cilvēktiesību pārkāpumi Ziemeļkorejā ir norma, kad sievietēm pasaka, ko viņām darīt ar savu ķermeni."

Ikdienā Ziemeļkorejā šīm karsējmeitenēm nekas netiek maksāts, viņas diennakts garumā tiek uzraudzītas, bet par kādiem sānsoļiem var tikt pat ieliktas cietumā.

Pēc Lī vārdiem arī sportistiem dzīve nebūt nav rožu dārzs. Ziemeļkorejas sportisti olimpisko spēļu laikā pat nevarot vienatnē aiziet uz tualeti. Viņiem visu laiku līdzi ir apsargi, kuri bēgšanas gadījumā ir gatavi uzbrukt. "Sportisti ir vergi," apgalvo Ziemļkoreju pametusī sieviete.

Ar līdzīgu atklāsmi klajā nācis arī kāda bijušā Ziemeļkorejas kalnu slēpotāja tēvs, 54 gadus vecais Hjunso Kims, kurš par vergiem nosaucis gan sportistus, gan viņu trenerus, gan karsējmeitenes (tiesa, neko nepieminot par seksuālu verdzību). "Atlēti ir Kima Čenuna sporta vergi. Pat treneri ir viņa un Ziemeļkorejas režīma vergi. Arī karsējmeitenes nav izņēmums."