Nedaudz negaidīti. Rezultatīvi spēlējošais Porziņģis nekļūst par marta labāko NBA debitantu
Jādoma, ka ne pārāk spožā metienu precizitāte bija galvenais iemesls, kāpēc Kristaps Porziņģis netika atzīts par marta labāko debitantu NBA Austrumu konferencē.
Basketbols
2016. gada 6. aprīlis, 10:50

Nedaudz negaidīti. Rezultatīvi spēlējošais Porziņģis nekļūst par marta labāko NBA debitantu

Jauns.lv

Latvijas basketbola talants Kristaps Porziņģis nav ticis pie Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) marta labākā debitanta titula Austrumu konferencē, kamēr par Rietumu konferences labāko pirmgadnieku jau piekto reizi pēc kārtas atzīts Minesotas "Timberwolves" spēlētājs Karls Taunss.

Ņujorkas "Knicks" basketbolists Porziņģis bija izvirzīts balvas iegūšanai, tomēr par labāko tika atzīts Maiami "Heat" spēlētājs Džošs Ričardsons, kurš palīdzēja komandai 15 spēlēs izcīnīt desmit uzvaras, vidēji mačā gūstot 12 punktus, izdarot 2,1 rezultatīvu piespēli un realizējot 53,7% metienu no spēles.

Salīdzinājumam, Porziņģis martā 12 aizvadītajās spēlēs vidēji mačā guva 15,5 punktus, izcīnot 6,9 atlēkušās bumbas un izdarot 1,8 rezultatīvas piespēles, taču no spēles latvietis realizēja tikai 39,8% metienu.

Jau ziņots, ka Porziņģis tika atzīts par NBA labāko Austrumu konferences debitantu sezonas pirmajos trīs mēnešos - oktobrī/novembrī, decembrī un janvārī, savukārt februārī šis gods tika Mailzam Tērneram no Indiānas "Pacers" komandas, lai gan Latvijas basketbolists arī bija starp pretendentiem uz labākā titulu.

Tikmēr Rietumu konferencē joprojām nepārspēts ir aizvadītā gada NBA drafta pirmais numurs Taunss, kurš martā 15 spēlēs vidēji mačā guva 21,9 punktus, izcīnīja 10,5 atlēkušās bumbas un realizēja 58,2% metienu. Viņš visos mačos sameta vairāk par desmit punktiem, kā arī 11 spēlēs tika pie "double-double". Šosezon Taunss ar divciparu skaitli vismaz divos statistikas rādītājos ir izcēlies 48 reizes, kas ir jauns "Timberwolves" debitantu rekords.

Uz labākā debitanta balvu Austrumu konferencē pretendēja arī Normens Pauels no Toronto "Raptors", bet Rietumu konferencē Taunsa konkurenti bija Emanuels Mudiejs no Denveras "Nuggets" un Devins Būkers no Fīniksas "Suns".

Savukārt par NBA labākajiem spēlētājiem martā atzīti Lebrons Džeimss no Klīvlendas "Cavaliers" Austrumu konferencē un Rasels Vestbrūks no Oklahomsitijas "Thunder" Rietumos.

Džeimss 16 spēlēs vidēji mačā sameta 25,6 punktus, izcīnīja 8,2 atlēkušās bumbas un izdarīja 7,1 rezultatīvu piespēli, bet Vestbrūks 16 mačos vidēji sameta 21,7 punktus, izdarīja 10,6 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 8,3 atlēkušās bumbas. Mēneša laikā "Thunder" basketbolists nopelnīja septiņus "triple-double", kas ir labākais rādītājs kopš 1989.gada aprīļa, kad septiņas reizes divciparu skaitli trīs statistikas rādītājos sasniedza leģendārais Maikls Džordans.

Jau ziņots, ka Porziņģis pleca savainojuma dēļ izlaidis pēdējās trīs "Knicks" spēles. Viņam ir labā pleca sastiepums, tāpēc joprojām nav skaidrs, kad viņš varētu atgriezties laukumā, jo "Knicks" vēlas, lai latvietis pilnībā atveseļojas.

Savā NBA debijas sezonā Porziņģis piedalījies 72 mačos, vidēji guvis 14,3 punktus, izcīnījis 7,3 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,9 pretinieku metienus.

Ar 31 uzvaru 78 spēlēs "Knicks" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas 13.vietā, bet ir jau zaudējusi teorētiskas izredzes sasniegt NBA izslēgšanas spēles.

LETA/Foto: Vida Press