foto: AP/Scanpix/LETA
Ukrainis Abramenko pārtrauc Baltkrievijas dominanci slēpošanas akrobātikā
Ukraiņu frīstaila slēpotājs Oleksandrs Abramenko pēc finiša.
Citi sporta veidi
2018. gada 18. februāris, 15:20

Ukrainis Abramenko pārtrauc Baltkrievijas dominanci slēpošanas akrobātikā

LETA

Ukraiņu frīstaila slēpotājs Oleksandrs Abramenko svētdien triumfēja Phjončhanas olimpisko spēļu akrobātikas sacensībās, pārtraucot Baltkrievijas dominanci, kas turklāt palika bez medaļām.

Fināla kārtas trešajā lēcienā Abramenko tika pie 128,51 punkta, apsteidzot ķīnieti Dzja Dzunjanu, kurš tika pie 128,05 punktiem, un Olimpisko sportistu no Krievijas Iļju Burovu ar 122,17 punktiem.

Visi trīs medaļnieki finālā izpildīja vienādas sarežģītības lēcienus.

Sarežģītāku lēcienu centās izpildīt baltkrievs Staņislaus Hladčenko, tomēr viņa risks neatmaksājās un nācās samierināties ar pēdējo, sesto, vietu finālā.

Pēdējās četrās olimpiskajās spēlēs Baltkrievija bija aizņēmusi sešas vietas uz goda pjedestāla, Vankūverā un Sočos izcīnot zeltu. Pirms četriem gadiem uzvarēja Antons Kušnirs, kurš šoreiz neiekļuva finālā.

Tas gan šajā valstī izraisījis skandālu un Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko jau paudis, ka izteicis Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentam Tomasam Baham sūdzību par tiesāšanu Kušniram.

"Man nācās naktī piecelt ārlietu ministriju, iesaistīt vēstniecību Dienvidkorejā un nekavējoties nosūtīt telegrammu Baham. Maigā formā izteicu viņam visu, ko domāju," medijiem paudis Baltkrievijas prezidents.

Kā zināms, dāmu sacensībās šajā disciplīnā Phjončhanā uzvarēja baltkrieviete Hanna Huškova.