foto: Romāns Kokšarovs/F64
Rīkotāji pārceļ Leldes Gasūnas un citu kalnu slēpotāju milzu slaloma sacensības uz ceturtdienu
Latvijas labākā kalnu slēpotāja Lelde Gasūna olimpiskajā ciematā.
Citi sporta veidi
2018. gada 12. februāris, 04:05

Rīkotāji pārceļ Leldes Gasūnas un citu kalnu slēpotāju milzu slaloma sacensības uz ceturtdienu

LETA

Latvijas vadošās sieviešu kalnu slēpotājas Leldes Gasūnas milzu slaloma sacensības Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pirmdien tika pārceltas pārāk spēcīga vēja dēļ.

Latvijas sportisti Phjončhanā

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā, cītīgi trenējas un vairāki jau uzsākuši sacensības.

gallery icon

Milzu sacensības sievietēm pirmdien bija iecerētas plkst.3.15 pēc Latvijas laika, tomēr pārāk stiprā vēja un nelabvēlīgo laika prognožu dēļ tās tika atceltas un pārceltas uz vēlāku laiku.

Rīkotāji pavēstījuši, ka sieviešu milzu slaloms līdz ar to notiks ceturtdien.

Dažas sportistes pauda izbrīnu par sacensību atcelšanu, sakot, ka ir gatavas startēt arī šādos apstākļos.

"Mums teica, ka sacensības notiks, taču pērkšņi pieņēma lēmumu tās atcelt, tāpēc esmu mazliet pārsteigta," aģentūra AFP citē pašreizējo pasaules čempioni milzu slalomā Tesu Vorliju no Francijas. "Neskatoties uz vēju, es biju gatava sacensībām, bet tagad pēc iespējas ātrāk jāatgriežas olimpiskajām ciematā".

Teju visu olimpisko spēļu laiku Phjončhanā valda ziemīgi un vējaini laikapstākļi, it sevišķi kalnos.

Jau ziņots, ka svētdien šādu pašu iemeslu dēļ tika atceltas arī vīriešu sacensības nobraucienā, kur uz starta bija paredzējis doties arī Kristaps Zvejnieks. Arī šīm sacīkstēm tagad paredzēts norisināties ceturtdien.

Tāpat pirmdien tika atcelts nobrauciena treniņš vīriešiem, kam bija jānotiek pirms otrdien gaidāmajām cīņām Alpu kombinācijā, kurā plāno startēt arī Zvejnieks.

Organizatori norāda, ka spēcīgā vēja dēļ, kas kalnos sasniedz 18 metrus sekundē, bīstama ir arī dalībnieku, tiesnešu un citu sacensībās iesaistīto personu nogādāšana starta vietās ar funukulieriem. Tieši šī iemesla dēļ tika slēgts funikulieris, kurš kalna galā nogādā nobrauciena dalībniekus.

Phjončhanas olimpisko spēļu sportistu ciemats

gallery icon

Laika apstākļi iespaidojuši arī snovborda sacensību norisi, aizkavējot medaļu dalīšanu sloupstailā dāmām. Organizatori jau svētdien atcēla šo sacensību kvalifikāciju, bet pirmdien atcēla pēdējo no trim fināla braucieniem, savukārt pirmie divi fināla braucieni, kuriem vajadzēja sākties plkst.10 pēc vietējā laika, tika uz pusotru stundu aizkavēti.

Sacensības Olimpiādē Gasūnai būs pirmais starts šogad, jo 2017.gada beigās viņa saslima un gadu miju sagaidīja slimnīcā. Šosezon reizi viņa guva 27.vietu Eiropas kausa sacensībās slalomā, tomēr kopumā pie augstiem rezultātiem nav tikusi.

Latvijas sportisti Phjončhanā gatavojas olimpiskajiem startiem

Latvijas sportistu ikdiena olimpiskajā Phjončhanā.

gallery icon

Šīs 27 gadus vecajai Gasūnai būs otrās olimpiskās spēles, pirms četriem gadiem Sočos gūstot 30.vietu slalomā, bet milzu slalomā nesasniedzot finišu.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēja pat pieci kalnu slēpotāji (Kristaps Zvejnieks, Roberts Rode, Mārtiņš Onskulis, Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa), tomēr Phjončhanas Olimpiādē viņu skaits būs sarucis līdz diviem.