foto: AP/Scanpix/LETA
Mediji: Kūmans otrdien tiks apstiprināts Nīderlandes izlases galvenā trenera amatā
Pašlaik 54 gadus vecā Kūmana iepriekšējā darba vieta bija Anglijas futbola premjerlīgas klubs Liverpūles "Everton".
Futbols
2018. gada 5. februāris, 23:49

Mediji: Kūmans otrdien tiks apstiprināts Nīderlandes izlases galvenā trenera amatā

LETA

Ronalds Kūmans otrdien tiks apstiprināts Nīderlandes futbola izlases galvenā trenera amatā, vēsta nīderlandiešu mediji.

"Kūmans ir jaunais Nīderlandes izlases galvenais treneris. Nīderlandes Futbola asociācija (KNVB) otrdien preses konferencē prezentēs viņu kā izlases galveno treneri," atsaucoties uz futbola federācijai pietuvinātiem avotiem, vēsta aģentūra ANP.

Nīderlandes izlase nekvalificējās šī gada Pasaules kausa finālturnīra, tādējādi novembrī no valstsvienības galvenā trenera amata atkāpās Diks Advokāts, kurš šajā amatā bija nepilnus septiņus mēnešus.

Pašlaik 54 gadus vecā Kūmana iepriekšējā darba vieta bija Anglijas futbola premjerlīgas klubs Liverpūles "Everton". Pēc neveiksmīgā sezonas sākuma nīderlandiešu speciālists oktobra nogalē tika atbrīvots no amata.

Kūmans pie "Everton" stūres stājās 2016.gada jūnijā, noslēgdams trīs gadu līgumu. Pirms tam viņš divas sezonas vadīja premjerlīgas komandu "Southampton".

Pirms darba gaitām Anglijā Kūmans trenēja tādus klubus kā Amsterdamas "Ajax", Lisabonas "Benfica", "Valencia", Eindhovenas PSV, Alkmāras AZ un Roterdamas "Feyenoord".

Savukārt kā futbolists Kūmans spēlēja "Groningen", "Ajax", PSV, "Barcelona" no Spānijas un "Feyenoord" klubos. Nīderlandes valstsvienības rindās viņš aizvadīja 78 spēles, gūstot 14 vārtus un 1988.gadā kļūstot par Eiropas čempionu.