foto: REUTERS
FOTO: posts un "spoki" valda kādreiz spožā slēpošanas kūrortā Dienvidkorejā
Citi sporta veidi
2018. gada 23. janvāris, 16:30

FOTO: posts un "spoki" valda kādreiz spožā slēpošanas kūrortā Dienvidkorejā

Jauns.lv

Novārtā pamesta slēpotāju pacēlāja krēsli, vientuļas slēpes, mājas ar tukšiem "skatieniem" - tāda aina paveras kādreiz spožā slēpošanas kūrortā Dienvidkorejā, kas atrodas Ziemeļkorejas pierobežā.

Dienvidkoreja drīz vien kļūs par mājvietu 2018. gada Ziemas olimpiskajām spēlēm, kas notiks Phjončhanā, taču vien 100 kilometru attālumā aizmirstībā slīgst Alpu slēpošanas kūrorts, radot milzīgu kontrastu ar jaunās ziemas sportam paredzētās infrastruktūras spozmi. 

Drūmi skati kādreiz spožā slēpošanas kūrortā Dienvidkorejā

Drūmi skati kādreiz spožā slēpošanas kūrortā Dienvidkorejā

gallery icon

Šis kūrorts atrodas ļoti tuvu naidīgās Ziemeļkorejas robežai, un ziemas prieki te tika baudīti vēl kopš japāņu koloniālās varas laikiem 20. gadsimta sākumā. Tas bija valsts vecākais slēpošanas kūrorts, taču 2006. gadā tika slēgts. Iemesls? Krasi samazinājās to cilvēku skaits, kas kāpa uz slēpēm un baudīja šo sporta veidu. Loģiski, ka kopš kūrorta slēgšanas slēpošanas popularitāte turpināja samazināties. 

Šobrīd, kad ieguldīta liela nauda, lai varētu uzņemt olimpisko spēļu dalībniekus, rodas jautājums, vai Dienvidkorejas valdība spēs "pavilkt" izmaksas, kuras radīsies, lai uzturētu uzbūvēto infrastruktūru. 

"Mēs uzskatām, ka tas būtu jādara valstij," sacīja Čojs Mūnsūns, Kanvondo provinces gubernators, norādot, ka jaunuzbūvēto vairāk izmantos nevis provinces iedzīvotāji, bet nacionālie atlēti. 

Aģentūra "Reuters", kuras fotogrāfi iemūžināja šī kūrorta tagadējo postu, norāda - to, kā Dienvidkoreja tiks galā ar Phjončhanu, rādīs laiks. 

Phjončhanas olimpisko spēļu sportistu ciemats

Pabeigti 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu un Paraolimpiādes sportistu ciemati, piektdien paziņoja vietējā organizācijas komiteja POCOG.

gallery icon